Hlavní obsah

Vueltu pojedou i Hirt a Schlegel. V nominaci chybí Černý, Štybar i český mistr

Aktualizováno

Cyklistické Vuelty, jejíž 78. ročník odstartuje v sobotu v Barceloně, se zúčastní také čeští jezdci Jan Hirt a poprvé v kariéře Michal Schlegel. Jejich týmy Soudal-Quick Step a Caja Rural-Seguros to dnes oznámily na oficiálních webech.

Foto: Showroom L27

Český cyklista Jan Hirt.

Článek

Osmadvacetiletý Schlegel pojede Vueltu v dresu domácího španělského týmu Caja Rural-Seguros, který bude startovat na divokou kartu. Někdejší mládežnický mistr republiky absolvuje jeden z velkých třítýdenních závodů podruhé v kariéře: v roce 2017 během angažmá ve stáji CCC jel Giro d'Italia.

Dvaatřicetiletý Hirt bude na závěrečné Grand Tour sezony startovat popáté a stejně jako na Giru d'Italia by měl být jedním z hlavních pomocníků v kopcích pro lídra týmu Remca Evenepoela. Hvězdný Belgičan bude ve Španělsku obhajovat loňské vítězství a bude si chtít vynahradit zklamání z Gira, které pro něj i pro Hirta předčasně skončilo po nákaze koronavirem.

Na rozdíl od italské Grand Tour se do nominace Quick Stepu nevešel Josef Černý, jenž také Giro nedokončil kvůli covidu-19.

Vueltu nepojede také český mistr Mathias Vacek, který se soustředil na nedávné mistrovství světa a jeho tým Lidl-Trek dal na španělské Grand Tour přednost jiným.

Do pelotonu se sice před pár dny vrátil další Čech Zdeněk Štybar, jenž se zotavoval z operace kyčelní tepny obou nohou, ale ani zkušený klasikář z týmu Jayco AlUla se na Vueltě nepředstaví.

Související témata: