Hlavní obsah

Van der Poel před obhajobou světového titulu shazuje kilogramy

Nizozemský cyklista Mathieu van der Poel se snaží snížit svou hmotnost před mistrovstvím světa v Curychu, kde bude obhajovat titul. Důvodem je náročný profil trati, který mu podle jeho slov nedává velkou šanci na zopakování triumfu z Glasgow. Přesto se chce van der Poel v kopcovitém závodě dlouhém 273,9 km pokusit uspět.

Foto: Twitter @Cyclingnewsfeed

Mathieu van der Poel na archivním snímku

Článek

„Udržet titul bude těžké, ale zkusím to. Snažím se, abych byl o něco lehčí než na jaře. To je důležité,“ řekl van der Poel novinářům v Belgii, kde ho v neděli čeká závod s hromadným startem na mistrovství Evropy. „Taky jsme přidali pár delších tréninků, protože na mistrovství světa to bude dlouhý závod. Malá šance tam je, ale ta trať udělá hodně. Na ní nebudu patřit k favoritům, ale třeba díky tomu budu mít více prostoru,“ uvedl šestinásobný mistr světa v cyklokrosu v elitní kategorii.

Po duhovém trikotu se mu bude stýskat, pokud ho v Curychu ztratí. „Je to moc hezký dres a v pelotonu vyniká. Můj rok v duhovém trikotu byl lepší, než jsem mohl doufat. Double na Kolem Flander a Paříž-Roubaix, na to jsem pořád hrdý,“ pochvaloval si devětadvacetiletý jezdec.

Od vítězství na Paříž-Roubaix začátkem dubna se van der Poelovi vyhrát nepovedlo. V etapách na Tour de France byl nejlépe jedenáctý, olympijský závod dojel na 12.místě a nedávnou Renewi Tour v Belgii nedokončil kvůli bolavému kolenu, které si poranil o řídítka během časovky. „Pár dnů to dost bolelo a na kole to nebylo dobré. Dal jsem si pauzu a hned se to výrazně zlepšilo,“ uvedl van der Poel.

Související témata: