Hlavní obsah

Van Aert se upsal týmu Visma do konce kariéry

Belgický cyklista Wout van Aert, jedna z největších hvězd silničního pelotonu, se upsal svému týmu Visma-Lease a Bike až do konce kariéry. Nizozemská stáj dnes na webu uvedla, že se na „doživotním“ kontraktu strany dohodly bez větších průtahů.

Foto: Profimedia.cz

Belgický cyklista Wout van Aert na archivním snímku

Článek

Nyní třicetiletý Van Aert jezdí za aktuální tým od roku 2019 a původní smlouva mu měla vypršet v roce 2026. „Cítím se tu jako doma. Užívám si to tady už pět let, a proto jsem se rozhodl, že tu zůstanu napořád. Je to hodně příjemné,“ uvedl v prohlášení Van Aert, jenž plánuje partnerství s týmem i po konci aktivní dráhy.

Rodák z Flander je trojnásobným mistrem světa v cyklokrosu, dvojnásobným olympijským medailistou a čtyřnásobným vicemistrem světa na silnici. Vyhrál slavné jednorázové závody Milán-San Remo, Amstel Gold Race, Strade Bianche či Gent-Wevelgem a také devět etap na Tour de France a tři letos na Vueltě.

„Taková smlouva je v našem sportu unikátní, ale ani jeden z nás o tom nemusel přemýšlet moc dlouho,“ řekl šéf Vismy Richard Plugge. „Wout je samozřejmě skvělý jezdec, ale také se stal nepostradatelnou součástí naší stáje, lídrem a kolegou, díky němuž se všichni kolem něj zlepšují,“ dodal šéf týmu, jehož další hvězdou je dvojnásobný vítěz Tour de France Jonas Vingegaard z Dánska.

Letošní sezonu musel Van Aert ukončit předčasně kvůli zranění kolena po pádu na Vueltě, jenž ho postihl začátkem měsíce.