Hlavní obsah

Tvrdý trest za doping. Elitní kolumbijský cyklista nesmí závodit čtyři roky

Podezření se potvrdilo. Kolumbijský cyklista Miguel Ángel López vyfasoval od Mezinárodní cyklistické unie (UCI) čtyřletý zákaz za držení a užívání látky menotropin před závodem Giro d'Italia v roce 2022. Třicetiletý jezdec byl suspendován kvůli vážnému podezření na doping už v červenci minulého roku, trest mu tak potrvá do 14. července 2027. Proti rozhodnutí se do měsíce může odvolat u Mezinárodní sportovní arbitráže.

Foto: Profimedia.cz

Kolumbijský cyklista Miguel Ángel López

Článek

López byl vyšetřován ohledně napojení na kontroverzního lékaře Marcose Maynara, jenž byl loni ve Španělsku kvůli dopingu zatčen. Na základě toho Kolumbijec už loni přišel o angažmá v kazachstánském týmu Astana a do července minulého roku působil jen v domácí kontinentální stáji Team Medellín.

V dresu Astany nasbíral své největší úspěchy, například vítězství v etapě na Tour de France nebo španělské Vueltě. V roce 2018 slavil třetí místo v celkovém pořadí na Vueltě i italském Giru, v kariéře dokázal ovládnout závody Kolem Švýcarska nebo Kolem Katalánska.

Teď však dlouhé roky žádné triumfy nepřidá.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.