Hlavní obsah

Netradiční strava na Tour de France. V pelotonu během etapy kolovaly lentilky

Pro většinu jezdců to byl zatím nejpohodovější den z celé Tour de France. Ve zvlněné 18. etapě vepředu šlapal 36členný únik, zatímco v pelotonu vládl klid a mír. Nejpočetnější skupina si tak mohla dovolit i netradiční stravu. Závodníci se občerstvovali čokoládovými bonbony.

Foto: Stephane Mahe, Reuters

Jezdci během osmnácté etapy Tour de France

Článek

Do cíle zbývalo ještě 58 kilometrů, peloton ztrácel už devět minut a neměl kam pospíchat. Ale že se mezi jezdci objeví zrovna taková pochutina, by asi moc fanoušků nečekalo.

Byl to zřejmě belgický cyklista Jasper Stuyven, který přitáhl do hlavního pole známé čokoládové bonbony M&M’s.

Rázem tak byl nejoblíbenějším cyklistou v celém pelotonu. Pytlík s lentilkami putoval zejména mezi belgickými závodníky, kteří se cpali chutnou dobrotou. A že to byl pro Belgii opravdu sladký den, o hodinu a půl později totiž v cíli slavil Victor Campenaerts.

Čokoláda není v jídelníčku během nejprestižnějšího třítýdenního etapáku zrovna běžnou surovinou, v klidném tempu si ale jezdci mohli dopřát trochu neobvyklé radosti.

Je pravda, že cyklisté během etapy dostávají do těla převážně sacharidy, obvykle však ve formě gelů či energetických tyčinek. Konzumují také ovoce nebo rýžové koláčky.

Související témata: