Hlavní obsah

Těsně druhá. Cyklistka Neumanová sahala v Číně po vítězství

Česká cyklistka Tereza Neumanová dojela druhá v úvodní etapě závodu Kolem ostrova Čchung-ming, který patří do elitního seriálu WorldTour. V hromadném spurtu po 109 kilometrech ji na mokré silnici těsně předstihla Nizozemka Myléne de Zoeteová.

Foto: GNRS/Štěpán Černý

Cyklistka Tereza Neumanová v dresu týmu UAE

Článek

Šestadvacetiletá Neumanová se prosadila na stupně vítězů ve WorldTour potřetí v kariéře. Loni obsadila třetí místo ve třetí etapě závodu Kolem Švýcarska. V roce 2022 vybojovala druhou příčku v úvodní etapě Kolem Burgosu.

Úterní úspěch byl pro Neumanovou satisfakcí po zdravotních problémech. V červnu utrpěla při hromadnému pádu v Belgii zlomeninu kosti v ruce. Pak sice trojnásobná česká šampionka absolvovala mistrovství republiky a ještě jeden start, ale následovala dlouhá pauza. K závodům se vrátila až před měsícem.

„Mám z tohohle pódia velkou radost, protože to pro mě byla těžká sezona. Měla jsem zdravotní potíže, což mě hodně stresovalo. Stát teď na stupních vítězů je opravdu zadostiučinění,“ uvedla Neumanová. „Bylo to hodně těsné, a i když je to trochu zklamání, že nám uniklo vítězství, myslím, že máme na co být hrdí. Teď se soustředíme na další etapy, kde budeme mít další šance na triumf,“ dodala česká cyklistka. V průběžném pořadí třídenního závodu ztrácí na De Zoeteovou sedm sekund.

Související témata: