Hlavní obsah

Šampionka Van Dijková si před OH zlomila při nehodě kotník

Trojnásobná mistryně světa v cyklistické časovce Ellen van Dijková z Nizozemska utrpěla při nehodě v tréninku zlomeninu kotníku a je ohrožena její účast na olympijských hrách. Sedmatřicetiletá závodnice se příští týden podrobí operaci. Podle svého týmu Lidl-Trek by se pak mohla vrátit k tréninku za dva týdny. Olympijská časovka v Paříži se pojede 27. července.

Foto: Molly Darlington, Reuters

Ilustrační foto.

Článek

„Samozřejmě jsem neuvěřitelně zklamaná. Veškeré úsilí jsem směřovala k olympiádě a tohle je to poslední, co si přejete, aby se stalo. Jsem v dobrých rukách a uděláme vše pro to, abych byla na startu v Paříži fit,“ uvedla Van Dijková v tiskové zprávě.

Nizozemská hvězda se chystá na třetí olympiádu, odkud zatím medaili nemá. V Riu de Janeiro 2016 byla v časovce čtvrtá, o čtyři roky dříve v Londýně skončila osmá.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.