Hlavní obsah

Roglič se stihl po pádu na Tour de France zotavit a pojede Vueltu

Slovinský cyklista Primož Roglič se stihl včas zotavit ze zranění po pádu na Tour de France a bude startovat na Vueltě. Účast trojnásobného vítěze závodu potvrdila jeho stáj Red Bull-Bora-hansgrohe. Roglič při nehodě na Tour utrpěl zlomeninu obratle a ještě koncem července při pozvolném návratu k přípravě byl jeho start na třetí Grand Tour sezony nejistý. Teď už má ale podle vyjádření týmu za sebou více než dvoutýdenní vysokohorské soustředění a právě na Vueltě se vrátí k závodění.

Foto: ČTK/AP

Primož Roglič po pádu

Článek

Čtyřiatřicetiletý Roglič patřil na Tour mezi největší favority na celkové prvenství. Upadl ale v 11. i 12. etapě a následky druhého karambolu ho donutily odstoupit. Maximem bývalého špičkového skokana na lyžích zůstává druhé místo z roku 2020. Triumf na slavném závodě mu jako jediný chybí ve sbírce z Grand Tours. Vueltu ovládl v letech 2019, 2020 a 2021, vloni přidal celkové prvenství na Giru d'Italia.

Vuelta, na níž Roglič před rokem skončil při triumfu Američana Seppa Kusse třetí, odstartuje v sobotu v Lisabonu. Hvězdný Slovinec by měl opět patřit k favoritům, obzvlášť při absenci letošního suveréna Gira a Tour Tadeje Pogačara, dvojnásobného vítěze „Staré dámy“ Jonase Vingegaarda a dvojnásobného olympijského šampiona Remca Evenepoela. S Rogličem bude v týmu například také druhý muž z letošní Tour Daniel Felipe Martínez z Kolumbie.