Hlavní obsah

Jediný český jezdec na Tour se ještě před startem zranil

Aktualizováno

Nepříjemnost. Ještě před startem cyklistické Tour de France utrpěl jediný český účastník závodu Jan Hirt zranění. Po kolizi s divákem má zlomené tři zuby. Na sociální síti X to uvedl šéf Hirtova týmu Soudal-QuickStep Patrick Lefevere.

Foto: Profimedia.cz

Jediný český cyklista na letošním Tour de France Jan Hirt

Článek

Hirt se stejně jako dalších 175 jezdců byl před startem podepsat na prezenční tabuli. Když se vracel do týmového autobusu, zahákl se o batoh jednoho z fanoušků, kteří zaplnili prostor slavnostního startu ve Florencii, a přepadl přes řídítka. Výsledkem bylo bolestivé zranění.

„Pro tým platí 100 pravidel a jeden batoh způsobí pád mezi zápisem a týmovým autobusem,“ napsal Lefevere.

Třiatřicetiletý Hirt, který skončil v květnu osmý na Giru d’Italia, startuje na Tour de France podruhé. Má pomáhat belgické hvězdě Remcu Evenepoelovi.

Do třítýdenního závodu, během kterého ujedou 3498 kilometrů, odstartovali cyklisté v Toskánsku v tropickém vedru kolem 35 stupňů Celsia. První etapa má cíl po 206 kilometrech v Rimini.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.