Hlavní obsah

Místo tréninku pařba ve Vegas? Švýcarský cyklista naštval kontroverzního šéfa

Zřejmě se nerozejdou úplně v dobrém. Švýcarský cyklista Mauro Schmid naštval šéfa své stáje Soudal Quick-Step, jelikož místo tréninku odjel na dovolenou do Las Vegas. Kontroverzní generální manažer Patrick Lefevere, který se v médiích nebojí opřít do svých závodníků, z téhle zprávy nebyl nadšený. „Na konci sezony nepadne asi moc slov na rozloučenou,“ prohlásil.

Foto: Panoramic / Jan De Meuleneir , ČTK

Mauro Schmid na snímku z letošního závodu Valonský šíp.

Článek

Schmid, vítěz etapy na italském Giru před dvěma lety, odchází po sezoně do australského týmu Jayco AlUla. A tak má Lefevere asi pocit, že do závěru svého angažmá v belgické stáji nedává maximum.

„Po srpnovém mistrovství světa v Glasgow zmizel z radaru. Když se ho náš trenér zeptal, proč nebyla jeho data nahraná do našeho tréninkového programu, odpověděl, že se mu rozbil cyklopočítač,“ líčil Lefevere pro belgický deník Nieuwsblad. „Později se ukázalo, že na šest dní vyrazil na výlet do Las Vegas,“ naštvalo šéfa 23letého cyklisty.

Rodák z Bülachu se však proti části tvrzení ohradil. „Je pravda, že jsem jel do Vegas, ale jen na tři dny. Neovlivnilo to mou přípravu a trénink. Uznávám, že to nebylo nejlepší rozhodnutí, ale po světovém šampionátu jsem byl hodně unavený. Sezona je dlouhá a potřeboval jsem si psychicky odpočinout před zbytkem roku,“ řekl Schmid pro server Global Cycling Network.

Původně chtěl v nevadské metropoli trénovat každý den. „Ale moje kolo nedorazilo, takže jsem odjel jen jeden trénink,“ vysvětloval a přiložil dokument z aplikace Strava o jízdě dlouhé 94 kilometrů.

Rovněž odmítl tvrzení, že měl uvést, že se mu rozbil cyklopočítač. „To jsem nikdy neřekl. Provinil jsem se akorát tím, že jsem týmu nedal vědět o svých cestovatelských plánech,“ mínil Schmid.

Jinak však mírnil emoce a napětí mezi ním a Lefeverem. „Přece jen vím, jaký Patrick je. Viděl jsem další příběhy, které poslední měsíce běžely médii. On rád trochu přilévá olej do ohně, ale nemám s ním špatný vztah. Ve Quick-Stepu jsem rád a budu hrdě vozit tenhle dres až do posledního dne sezony,“ dodal mistr světa ze smíšené časovky družstev.

Související témata: