Hlavní obsah

Jednadvacetiletý český cyklista Bittner se dostal do nominace na Vueltu

Jednadvacetiletý cyklista Pavel Bittner se dostal do nominace týmu DSM-Firmenich PostNL na Vueltu a od soboty bude druhým Čechem v posledním závodu sezony Grand Tour. V jednom ze tří největších etapových závodů se představí poprvé stejně jako Mathias Vacek, který už dříve dostal důvěru od týmu Lidl-Trek. V pořadí 79. ročník Vuelty začne o víkendu v Lisabonu.

Foto: Profimedia.cz

Český cyklista Pavel Bittner

Článek

Bittner v minulém týdnu vybojoval první vítězství mezi profesionály, když vyhrál úvodní etapu Kolem Burgosu. Pak přidal druhý triumf v závěrečné páté etapě. Dnes zástupci jeho týmu oznámili sestavu pro Vueltu a doufají, že se český sprinter znovu prosadí.

„Budeme usilovat o výsledky ve sprinterských etapách s Pavlem jako naším finišmanem, který v Burgosu ukázal, že je ve formě,“ uvedl na webu nizozemské stáje trenér Phil West. Lídrem na celkové pořadí bude rovněž jednadvacetiletý Brit Max Poole.

Vacek věděl o plánovaném startu na Vueltě už na začátku sezony. Na právě skončených olympijských hrách v Paříži vyrovnal 11. místem v časovce české maximum Leopolda Königa z Ria de Janeiro 2016 a v závodu s hromadným startem nejlepší české umístění překonal. Dojel čtrnáctý, tedy o příčku lépe než Roman Kreuziger na OH v Londýně před 12 lety.

Související témata: