Hlavní obsah

Favorit Pogačar krátce před startem Tour přiznal, že prodělal nákazu koronavirem

Dvojnásobný vítěz Tour de France Tadej Pogačar krátce před startem 111. ročníku „Staré dámy“ přiznal, že před deseti dny prodělal nákazu koronavirem. Slovinský cyklista na tiskové konferenci ve Florencii ujistil, že je nyní zdravotně naprosto v pořádku.

Foto: Stephane Mahe, Reuters

Slovinský cyklista Tadej Pogačar

Článek

„Byl jsem nemocný, ale rychle jsem se zotavil. Onemocněl jsem před deseti dny, měl jsem koronavirus,“ řekl Pogačar dva dny před sobotním startem nejslavnějšího světového závodu v toskánské metropoli.

Nemoc ho zasáhla během soustředění a nepustila ho na kolo pouze jeden den. „Bylo to jako nachlazení. Už jsem to měl dřív, takže tělo ten virus zná. Je mi dobře a příprava jinak proběhla bez problémů,“ řekl Pogačar.

Lídr týmu UAE Emirates před měsícem triumfoval suverénním způsobem na Giru d'Italia a cílí na prestižní vítězný double Giro-Tour, na který naposledy dosáhl v roce 1998 Ital Marco Pantani.

Pogačar je pro Tour velkým favoritem, neboť forma jeho přemožitele z loňských dvou ročníků Jonase Vingegaarda z Dánska je po dubnovém vážném pádu velkou neznámou.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.