Hlavní obsah

Evenepoel vyhrál na Critériu du Dauphiné časovku a celkově vede

Mistr světa Remco Evenepoel vyhrál na cyklistickém závodě Critérium du Dauphiné 34,4 km dlouhou časovku a dostal se na tradiční generálce na Tour de France do průběžného vedení. Belgická hvězda týmu Soudal-Quick Step má po čtvrté z osmi etap v čele náskok 33 sekund před dalším adeptem na triumf na „Staré dámě“ Primožem Rogličem ze Slovinska.

Foto: Profimedia.cz

Remco Evenepoel vyhrál na cyklistickém závodě Critérium du Dauphiné

Článek

Čtyřiadvacetiletý Evenepoel prolétl zvlněnou trasu mezi Saint-German-Laval a Neulise průměrnou rychlostí 49,353 kilometru za hodinu. O sedmnáct sekund porazil Brita Joshuu Tarlinga, olympijský vítěz v časovce Roglič skončil třetí s odstupem 39 sekund.

Dosavadní lídr Derek Gee z Kanady zajel kvalitní časovku, nicméně šestý čas mu k udržení žlutého trikotu nestačil a klesl na čtvrtou pozici. Na třetí příčku se posunul dnes čtvrtý Matteo Jorgenson z USA, na Evenepoela ztrácí už přes minutu. Závod skončí v neděli.

Evenepoel a Roglič se na Critériu du Dauphiné vracejí do pelotonu po dvouměsíční pauze od závodu Kolem Baskicka, kde se zapletli do hromadného pádu. Zatímco loňský šampion Gira d’Italia a trojnásobný vítěz Vuelty Roglič vyvázl bez zlomenin, předloňský mistr světa v závodě s hromadným startem Evenepoel si zlomil klíční kost a lopatku a musel na operaci.

Cyklistický závod Critérium du Dauphiné (WorldTour) - 4. etapa (časovka na 34,4 km):
1. Evenepoel (Belg./Soudal-Quick Step) 41:49
2. Tarling (Brit./Ineos Grenadiers) -17
3. Roglič (Slovin./Bora-hansgrohe) -39
4. Jorgenson (USA/Visma-Lease a Bike) -1:08
5. Lazkano (Šp./Movistar) -1:21
6. Gee (Kan./Israel-Premier Tech) -1:24.
Průběžné pořadí:
1. Evenepoel 12:27:22
2. Roglič -33
3. Jorgenson -1:04
4. Gee -1:11
5. Lazkano -1:21
6. Armirail (Fr./Decathlon-AG2R-La Mondiale) -1:25
Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.