Hlavní obsah

Cyklistka Neumanová bude bojovat o Paříž i se zlomeninou

Trojnásobná mistryně republiky v cyklistickém závodu s hromadným startem Tereza Neumanová bude příští týden bojovat o další titul na šampionátu v Jevíčku i se zlomeninou v ruce. Jediná česká zástupkyně v elitní World Tour utrpěla začátkem měsíce v závodě Dwars door de Westhoek v Belgii při hromadnému pádu frakturu karpální kosti dlaně. I tak dojela do cíle na 16. místě. Další závody musela vynechat. Nyní se chystá na mistrovství republiky, kde zabojuje i o účast na olympijských hrách v Paříži.

Foto: GNRS/Štěpán Černý

Cyklistka Tereza Neumanová

Článek

„Cítím to jako naraženinu. Sama jsem byla překvapená, že je to na rentgenu zlomenina. Cítím se výborně,“ sdělila ČTK Neumanová, která by si ráda zopakovala olympijskou účast z Tokia, kde obsadila 33. místo.

O nominaci bude usilovat v sobotu 22. června v Jevíčku na českém šampionátu, který ovládla v letech 2019, 2021 a 2022. „Reprezentační trikot a další mistrovský titul, navíc v olympijské sezoně, je výzva a budu o něj bojovat. Ve World Tour je ta největší světová konkurence a vím, že letos jezdím s těmi nejlepšími, i když mám často úkoly pracovat pro tým a jet i na jiné závodnice. Mám super data a koukám dopředu: mistrák v Česku, Tour, a když se zadaří, tak i olympijské hry,“ uvedla pětadvacetiletá cyklistka.

Členka UAE Team ADQ, v jehož mužské části působí i slovinská hvězda Tadej Pogačar, má v plánu start i na Tour de France. Její třetí ročník se pojede po olympijských hrách od 12. do 18. srpna. V ženské obdobě nejslavnějšího závodu světa dosud žádná česká jezdkyně nestartovala.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024. Nechybí ani český národní tým pod vedením nového trenéra Ivana Haška, v základní skupině F se Češi střetli s Portugalskem, Gruzií a čeká je také zápas s Tureckem.