Hlavní obsah

Cyklistická Czech Tour se v příštím roce pojede v polovině srpna

Cyklistický závod Czech Tour se pojede v příštím roce od 14. do 17. srpna. Největší etapový podnik silničních cyklistů v tuzemsku se tak uskuteční o tři týdny později oproti letošku. Závod míru jezdců do 23 let je naproti tomu naplánován opětovně na přelom května a června. Organizátoři o tom informovali dnes v tiskové zprávě.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Nový termín jsme pečlivě vybírali, aby vyhovoval elitním týmům, které se budou připravovat na Vueltu. Byli jsme kvůli tomu v blízkém kontaktu s jezdci i sportovními řediteli. Věříme, že se nám tak znovu povede přilákat skvělé sestavy i hvězdy světového pelotonu včetně těch českých,“ uvedl ředitel Czech Tour Leopold König.

Letos se na start 16. ročníku postavilo osm formací s licencí World Tour: Soudal Quick-Step, UAE Emirates, Visma-Lease a Bike, Intermaché-Wanty, Bora-hansgrohe, DSM-Firmenich PostNL, Bahrain Victorious a Ineos Grenadiers. Vloni se představily jen tři.

Mezi hlavními hvězdami byli letos například celkový vítěz Marc Hirschi či dvojnásobný mistr světa Julian Alaphilippe. „Letos jsme zažili fantastickou atmosféru. Ještě nikdy se nezávodilo před takovou diváckou kulisou a nikdy jsme neměli tak silné startovní pole. Věřím, že udržíme kvalitu i v roce 2025,“ řekl König.

Organizátoři slibují pro rok 2025 řadu novinek včetně nových tras, startovních a cílových měst a bohatého doprovodného programu. Bližší informace budou postupně zveřejňovat. Již dříve nicméně avizovali, že v roce 2025 bude závod ve stejné kategorii jako letos, ale rok nato by ho rádi posunuli o úroveň výš. A právě od roku 2026 by ho chtěli i rozšířit: závodníci by tak nejeli čtyři etapy, ale pět nebo šest.

Související témata: