Hlavní obsah

Cyklista Voltr vyhrál na domácí půdě. Závodníky v Brně vystrašilo auto

Vítězství v závodě Visegrádské 4 Brno-Mikulov-Brno zůstalo i přes neúčast trojnásobného vítěze Adama Ťoupalíka v Česku. Náročnou 190 kilometrů dlouhou trasu jihomoravskými vinicemi nejrychleji absolvoval 22letý český cyklista Martin Voltr ze slovenské kontinentální stáje Pierre Baguette Cycling.

Foto: Jan Brychta/Český svaz cyklistiky

Český cyklista Martin Voltr ovládl závod Brno-Mikulov-Brno.

Článek

První útok na vítězství zkoušel Voltr už šedesát kilometrů před cílem. „To ještě nevyšlo, ale nohy jsem měl silné. Jelo se mi dobře,“ líčil talentovaný závodník pro Český svaz cyklistiky.

Drtivý nástup si tak nechal až na poslední stoupání dne v Kohoutovicích. „Na tenhle útok jsem vsadil všechno, do spurtu jsem si nevěřil. Říkal jsem si, že buď to vyjde, nebo ne,“ popisoval Voltr, jenž utrhl Maďara Barbabáse Peáka i Poláka Pawla Szóstku a mohl tak slavit v cíli na ikonickém Špilberku.

Příbramský rodák letos prožívá výbornou sezonu. Ovládl už závod Visegrádské čtyřky na Slovensku, v Maďarsku byl druhý. A v květnu na den oblékl žlutý trikot na výborně obsazeném závodě Kolem Maďarska.

V Brně dojel na čtvrtém místě další z Čechů Matěj Zahálka, sedmý Dominik Neuman, osmý Michael Kukrle a desátý Daniel Turek.

Závěr závodu poznamenala nepříjemnost na trati, čtyři kilometry před finišem se před tříčlennou stíhací skupinou z ničeho nic zjevil v protisměru jedoucí automobil, který rozhodně neměl na uzavřené trase co dělat. Celá situace se naštěstí obešla bez vážného incidentu.

Visegrádská 4, závod Českého poháru v silniční cyklistice v Brně (190,5 km):
1. Voltr (Pierre Baguette Cycling) 4:31:54
2. Peák (Maď.) -51
3. Szóstka (Pol.) -1:05
4. Zahálka (Elkov-Kasper) -2:11
5. Murias (Pol.) -2:21
6. Dirnbauer (Rak.) -2:31
Související témata: