Hlavní obsah

Cyklista Bittner si v závodě Kolem Burgosu připsal druhé etapové vítězství

Jednadvacetiletý český cyklista Pavel Bittner vybojoval na závěr závodu Kolem Burgosu druhé etapové vítězství mezi profesionály. Po premiérovém triumfu, který ve Španělsku oslavil ve spurtu úvodní etapy, dnes závod uzavřel dalším sprinterským úspěchem. Vydařený týden navíc zakončil jako vítěz bodovací soutěže.

Foto: Jan Brychta/Czech Tour

Pavel Bittner na archivním snímku

Článek

Člen elitní nizozemské stáje dsm-firmenich PostNL v dojezdu pelotonu, který těsně před cílem 156 km dlouhé páté etapy dojel dvojici uprchlíků, porazil Itala Giacoma Nizzola. Třetí skončil Iván García ze Španělska. Závod celkově vyhrál Američan Sepp Kuss, Bittner obsadil 107. místo se ztrátou přes 23 minut.

„Ani nevím co říct. Tenhle týden byl neskutečný. Před pár dny jsem vybojoval první vítězství a dokázat to znovu je vážně úžasné,“ řekl Bittner v televizním rozhovoru po dojezdu.

„Trochu jsem dneska trpěl, protože na začátku tam bylo hodně kopců, ale Martijn (Tusveld) se mnou zůstal a hodně mi pomohl, i psychicky,“ uvedl pak v prohlášení na týmovém webu.

„Na konci jsem se cítil silný a trochu jsem vyčkával, protože jsem věděl, že to bude proti větru. Vyrazil jsem, když jsem myslel, že je ten pravý čas, a dokázal vyhrát,“ dodal.

Související témata: