Hlavní obsah

Český talent Šumpík míří do nizozemského týmu za Bittnerem

Český cyklistický talent Pavel Šumpík stráví minimálně příští dva roky v nizozemském týmu dsm-firmenich PostNL, v jehož dresu prožil letos průlomovou sezonu Pavel Bittner. Stáj oznámila angažování Šumpíka na svém webu. Osmnáctiletý jezdec bude nejprve působit v takzvaném development týmu, kde se rozvíjejí mladí cyklisté.

Foto: Profimedia.cz

Český cyklistický talent Pavel Šumpík

Článek

„Tým dsm-firmenich PostNL má můj obdiv, protože opravdu pomáhá mladým jezdcům růst. Navíc má skvělé zázemí a profesionální způsob práce. Cítím, že je to pro mě nejlepší místo, kde se mohu zlepšovat,“ uvedl Šumpík, který dosud závodil za Roman Kreuziger Cycling Academy. „Těším se, že se budu učit od zkušených jezdců a budu jezdit úžasné závody. Je to pro mě skvělá šance posunout se dál,“ prohlásil.

Letos nasbíral 17 vítězství včetně triumfů na domácím šampionátu juniorů, kde ovládl časovku i závod s hromadným startem. Na zářijovém mistrovství Evropy byl v časovce čtvrtý tři sekundy od medaile.

„V juniorech jsem byl tak trochu univerzál, který umí kopce, ale i časovku. Chci se pořád zlepšovat v obou směrech, abych dokázal týmu pomoci v různých typech závodů. Teď se chci učit, získávat zkušenosti a vždy dělat maximum pro tým,“ řekl Šumpík.

Rozvojovým programem dsm-firmenich PostNL prošel i Bittner, který od roku 2022 jezdí už ve WorldTour. Letos se jednadvacetiletý jezdec blýskl vyhranou etapou na Vueltě, kde debutoval na Grand Tour. Předtím ovládl dva spurty v závodu Kolem Burgosu.

Související témata: