Hlavní obsah

Český reprezentant Turek skončil desátý na MS ve virtuální cyklistice

Český reprezentant Daniel Turek obsadil desátou příčku na mistrovství světa ve virtuální cyklistice v Abú Zabí. Člen týmu ATT Investments označil sobotní akci na zážitek na celý život. Čtvrtý ročník šampionátu vyhráli Němec Jason Osborne a Kate McCarthyová z Nového Zélandu.

Foto: Vít Šimánek/ČTK, Profimedia.cz

Český cyklistický talent Daniel Turek na archivním snímku.

Článek

Mistrovství světa, které se uskutečnilo na virtuální platformě MyWhoosh, se skládalo ze tří etap. „Bylo to těžké jako prase. Do poslední etapy se mi ani nechtělo startovat, jak jsem měl ‚uřízlé‘ nohy,“ řekl pro web Českého svazu cyklistiky jednatřicetiletý Turek, jenž v minulosti jezdil i za tým Israel Cycling Academy.

„Byla to akce, na kterou budu vzpomínat celý život. Mezi závodníky panovala neskutečná atmosféra. Stejně tak v publiku. Byla to prostě pecka,“ uvedl Turek k soutěži, kterou z hlediště sledovali například bývalý světový šampion Peter Sagan i letošní mistr světa Tadej Pogačar.

Jezdci za své výkony v etapách dostávali body, Turek jich nasbíral 107. Vítězný Osborne získal 177 bodů, stříbrnou medaili vybojoval Lionel Vujasin z Belgie se 174 body a bronz slavil Kasper Borremans z Finska za 164 bodů. „Vítěz jezdil do letoška za Alpecin, minulý rok startoval na Vueltě. Vujasin je hvězdou esportu a bronzový Borremans má na další čtyři roky kontrakt v Bahrain Victorious. Tím je myslím řečeno vše,“ uvedl Turek, jenž na akci pod hlavičkou světové unie UCI startoval na divokou kartu.

Související témata: