Hlavní obsah

Česká cyklistka Kopecký bude jezdit za elitní tým

Talentovaná česká cyklistka Julia Kopecký bude od příští sezony jezdit za elitní tým SD Worx-Protime. Nizozemská stáj dnes na webu oznámila, že se s dvacetiletou českou mistryní v časovce dohodla na dvouleté smlouvě.

Foto: Profimedia.cz

Česká cyklistka Julia Kopecký

Článek

Nizozemská rodačka Kopecký je aktuálně členkou belgického týmu AG Insurance-Soudal, v jehož dresu letos například vyhrála český etapový závod Tour de Feminin. „Julia je velmi dobrá v časovkách a všimli jsme si, že se často objevuje na dobrých pozicích v klíčových okamžicích závodu. Musíme s ní být trpěliví, ale ten čas jí dáme. Domníváme se, že se z Julie může stát jedna z lepších závodnic v pelotonu,“ uvedl sportovní manažer týmu Danny Stam.

Účastnice letošních olympijských her v Paříži se v nové stáji sejde se svou téměř jmenovkyní, belgickou mistryní světa a Evropy Lotte Kopeckou. „SD Worx-Protime je nejlepší tým na světě. Po rozhovoru s Dannym Stamem jsem poznala, že sem zapadnu,“ řekla Kopecký, jejíž bratři Tomáš a Matyáš jsou také profesionálními cyklisty.

„V mé vlasti České republice se lidé o ženskou cyklistiku stále ještě moc nezajímají. Dala jsem si to jako svou malou osobní misi, že to snad svými budoucími výkony změním. Doufám, že se v novém týmu stanu komplexní cyklistkou,“ dodala třetí žena závodu s hromadným startem na letošním mistrovství republiky.

Související témata: