Hlavní obsah

Boj o medaili zhatila hloupá chyba. Australský cyklista dojel zalitý krví

Mohlo to být nejpříjemnější překvapení v časovce na mistrovství světa. Australský cyklista Jay Vine se řítil tratí ve švýcarském Curychu nečekaně rychle a v polovině závodu držel třetí pozici. Ve finiši by zřejmě slavil s bronzem na krku, jenže o medaili se sám připravil zbytečnou chybou. Po pádu pak dojel pořádně sedřený a se zkrvaveným obličejem, vyvázl však naštěstí bez vážných zranění.

Foto: Peter Dejong, ČTK/AP

Australský cyklista Jay Vine dojel časovku po pádu zkrvavený.

Článek

Karambol nezachytila žádná z televizních kamer. A vysvětlení, proč se Vine na posledním mezičase a v cíli propadl o několik desítek sekund, přišlo až ve finiši. Záběry odhalily 28letého Australana potlučeného a s nepěknými krvavými skvrnami v obličeji.

Vine i tak dojel na solidní páté příčce, sen o medaili se mu však rozplynul. „Je strašné přemýšlet nad tím, co jsem mohl dokázat. Hloupá chyba na jednoduchém úseku ve sjezdu mě stála bronz. Přiřítil jsem se do zatáčky rychleji než při průzkumu trati a vyjel jsem ze silnice,“ litoval jezdec týmu UAE Emirates, který před pár týdny zazářil na Vueltě, kde získal puntíkatý trikot pro nejlepšího vrchaře.

Není divu, že byl ve finiši pořádně zklamaný. „Mám z toho zlomené srdce, jsem zdrcený a bude mě to určitě nějakou dobu trápit,“ napsal na svém instagramovém profilu.

Pozitivní zprávou pro něj je, že by ho pád neměl připravit o nedělní hromadný závod. Vine se totiž v příspěvku „pochlubil“ i tím, že veškerá krev na obličeji i kombinéze pocházela jen z rozraženého čela, které mu doktoři posléze zašili. Jeho tým poté uvedl, že Australan neutrpěl otřes mozku ani žádné zlomeniny a má pouze pohmožděné rameno.

I v horském závodě o víkendu může pomýšlet na dobrý výsledek. V závěru sezony se totiž Vine dostal do výborné formy. To vše poté, co se v dubnu přimotal do hrozivého hromadného karambolu na závodě Kolem Baskicka. Z pádu si odnesl poranění páteře a bál se, že už nikdy nebude chodit. Teď už však znovu jezdí o medaile.

Související témata: