Hlavní obsah

Usyk se vzdal mistrovského pásu organizace IBF

Boxer Oleksandr Usyk se vzdal mistrovského pásu organizace IBF, který spolu s dalšími třemi od května držel jako nezpochybnitelný šampion těžké váhy. Sedmatřicetiletý Ukrajinec o tom informoval na sociální síti X.

Foto: Profimedia.cz

Boxer Oleksandr Usyk s mistrovskými pásy.

Článek

Usyk v květnu v Rijádu porazil Brita Tysona Furyho na body a sjednotil mistrovské pásy čtyř hlavních organizací WBA, WBC, IBF a WBO. Posledním nezpochybnitelným šampionem v těžké váze byl před ním do dubna roku 2000 Brit Lennox Lewis.

Nyní se Usyk rozhodl pásu organizace IBF vzdát. Původně ho chtěl udržet do prosincové odvety s Furym, to by však bylo podle pravidel možné pouze v případě, že by boxoval proti vyzyvateli, kterého by mu vybrala IBF.

Tím měl být Chorvat Filip Hrgovič, který se nakonec o titul mistra světa těžké váhy organizace IBF utkal s Danielem Duboisem a prohrál. Britský boxer byl vyhlášen prozatímním šampionem a čeká, až bude jeho titul po Usykově ustoupení oficiálně potvrzen.

Triumf by měl Dubois obhajovat 21. září ve Wembley proti krajanovi Anthonymu Joshuovi. „Anthony a Danieli, vím, že titul IBF je pro vás důležitý. Takže tady je jako dárek ode mě,“ prohlásil Usyk, jenž by měl zbývající pásy WBA, WBC a WBO obhajovat proti Furymu 21. prosince.

Související témata: