Hlavní obsah

Syn legendárního boxera spáchal sebevraždu

Se smutnou zprávou se zkraje týdne podělil legendární americký boxer Roy Jones Jr., který prostřednictvím sociálních sítích oznámil, že jeho dvaatřicetiletý syn DeAndre spáchal sebevraždu. Obrovské neštěstí někdejší mistr světa v těžké váze okomentoval dojemnými slovy.

Foto: Profimedia.cz

Roy Jones Jr. (vlevo) a Mike Tyson po exhibičním souboji v roce 2020.

Článek

O nečekané smrti informují všechny zahraniční servery, Jones na platformě X projevil vděčnost za to, že mohl strávit noc po boku svého syna, než zemřel. „Jsem vděčný bohu za to, že mi dovolil strávit se synem a rodinou jeho poslední večer,“ prozradil Američan, který byl držitelem několika světových titulů ve čtyřech váhových kategorií.

55letý legendární rohovník, který se v roce 2020 dokonce představil v exhibičním souboji s Mikem Tysonem, požádal veřejnost o soukromí, a rovněž poděkoval za lásku a podporu. „Vím, že lidé procházejí těžkými obdobími, ale nic nestojí za to, aby si vzali život. Bůh dává život a měl by být i tím, kdo ho vezme,“ dále píše Jones, dle jehož vyjádření jeho syn zemřel již v sobotu.

DeAndre byl nejmladší ze tří dětí Jonese Jr., které měl společně s manželkou Natlyn.

Kondolence se v těchto chvílích hrnou z celého světa, opodál nezůstal ani bývalý profesionální boxer Tony Bellew, postupně se přidávají i další sportovci či celebrity napříč různými průmysly.

Fenomenální Roy Jones Jr. se poprvé výrazněji prosadil v 90. letech, poté co získal stříbro jako amatér na olympijských hrách v roce 1988. Během kariéry se dohromady do ringu postavil šestasedmdesátkrát, prohrál pouze v deseti případech. Zatím poslední bitvu svedl loni proti bývalé hvězdě UFC Anthonymu Pettisovi, kterému podlehl. Jones soupeřům dohromady rozdal 47 knokautů.

Související témata: