Hlavní obsah

Ženská tvrdost v kleci. Jeden z nejšílenějších zápasů, žasne organizace

Na tak atraktivní a strhující ženský duel se čekalo skutečně dlouho. Stěžejní roli v něm hrála z prestižní organizace UFC navrátivší se domácí bojovnice Lucie Pudilová, jež si po comebacku do Oktagonu hrábla na dno svých sil. Urputná Norka Cecilie Bolanderová jí rozhodně nedala nic zadarmo a nabitá hokejová brněnská Winning Group Aréna během sobotního večera sledovala krvavou řežbu, která by se mohla klidně rovnat mužské šarvátce.

Vítězný návrat Lucie Pudilové z UFC na českou scénu. Norská soupeřka ji kousla do ruky Video: OKTAGON TV

Článek

Šílené tempo vypuklo od první vteřiny. Pudilová společně s Bolanderovou sváděly tuhý boj, který v drtivé většině času probíhal v postoji, kde bylo podle oficiálních statistik vypáleno takřka 300 úderů. Už jen z toho lze soudit, že obě bojovnice si skutečně sáhly na poslední zbytky zásob fyzického fondu. Nechyběla krev, monokly či pořádné bolístky. Fanoušci nevěřili vlastním očím.

„Byl to jeden z nejšílenějších zápasů, které jsem kdy viděl. Mám velkou radost, že jsme Lucii znovu viděli zápasit tak, jak ji známe. Kdybych mohl rozdat výkon večera já, tak bych ho dal právě jí,“ usmál se na poturnajové tiskové konferenci Ondřej Novotný, spoluzakladatel organizace Oktagon MMA. Majitelem bonusu ve výši 5 tisíc eur se ovšem stal Slovák Ronald Paradeiser, který uspěl v hlavním duelu turnaje.

Že mě odtud vyhodí, se nedočkáte, vzkázal Machmud Muradov hejtrům po vítězném návratu do OktagonuVideo: Sport.cz

Strhující ženská bitva přesto bavila, a především snesla nejpřísnější možné měřítko. Diváci v aréně i u televizních obrazovek nevěřícně kroutili hlavou nad tím, co obě statné ženy ustojí. V neúnavném tempu totiž vydržely bojovat kompletních patnáct minut, což si pochopitelně vyžádalo svou daň. Bolanderové se například spustil krvavý gejzír z nosu, hodně ran schytala i její soupeřka.

„Zápas byl náročný. Největší problém asi byl, že jsem zápas vzala hodně narychlo. Bylo to fyzicky náročný, ale užila jsem si to. Teď jsem ráda že žiju, jsem ale dost unavená,“ líčila své pocity třicetiletá Češka, která v některých pasážích duelu mlela z posledního. Po konci zápasu jí dokonce k doktorům musel odnášet jeden z členů ochranky. Soupeřka pro změnu zamířila rovnou do nemocnice.

Slavilo se ale na české straně. Pudilová nakonec uspěla hned u dvou bodových rozhodčích, což na výhru pochopitelně stačilo. Dala tak zapomenout na předchozí tři nezdary, které přišly ještě během jejího druhého angažmá za oceánem. I proto během pozápasového rozhovoru nezapomněla zmínit diváckou podporu, která se ovšem zdaleka nezařadila mezi ty nejhlasitější na turnaji.

Poslední tanec legendárního Tomáše Hrona. Zažil jsem hodně, ale tohle bylo úplně brutální. Návrat nevylučujeVideo: Sport.cz

A že se skutečně bojovalo ze všech sil, o tom svědčí otisk zubů na paži české bojovnice. „Během zápasu jsem si toho nevšimla, ale neberu to nijak špatně. Také jsem ji chtěla kousnout, jen jsem to neudělala,“ zlehčila situaci Češka, která už má naplánovaný další zápas. 29. prosince si to v pražské O2 areně rozdá o titul šampionky bantamové divize s dosud neporaženou Slovenkou Lucií Szabovou. Společně si střihly první staredown, který byl lehce komický.

„Moc toho nevidím, ale moc ti to sluší. Jsi skvělá, mám k tobě obrovský respekt a myslím si, že my dvě dokážeme udělat lepší zápas než tenhle, byť i ten byl dost dobrý,“ rozpovídala se jindy méně upovídaná Pudilová, jež ke svému zklamání nepochodila s žádostí o bonus za výkon večera.

Pudilová tak navázala na formu z předešlé štace v Oktagonu, kdy opanovala pět ze šesti duelů.

Související témata: