Hlavní obsah

Zastřelili mu otce, matka se utápěla v alkoholu. Dopingový hříšník z Oktagonu jde vstříc milionům

Málokdo si může říct, že má za sebou takovou životní cestu, kterou ušel rakouský bojovník z řad česko-slovenské bojové organizace Oktagon MMA Daniel Torres. Rodák z Brazílie aktuálně bojuje o milionové výplaty v natřískaném projektu Tipsport Gamechanger, jenomže několik let dozadu prožíval diametrálně odlišné pocity. Tragicky přišel o otce, jeho matka byla pro změnu závislá na alkoholu. Aby toho nebylo málo, on sám nedávno přistoupil na doping. Vědomě…

Rakušan Daniel Torres vyzve ve čtvrtfinále Tipsport Gamechangeru Slováka Ronalda ParadeiseraVideo: Oktagon MMA

Článek

MMA se věnuje už pěknou řádku let (bilance 15-5-2), největším úspěchem je zisk titulu v polské organizaci KSW, kde si vybudoval uznávané jméno. V případě třicetiletého Torrese se skutečně jedná o vydřenou kariéru, která se nerodila vůbec jednoduše. Výchova od rodičů nebyla ideální, brzo o jednoho z nich přišel. „Jako dítě jsem viděl věci, které by neměl nikdo vidět. Když mi bylo osm, zastřelili mého otce před naším domem,“ líčí Rakušan, který ve svém tatínkovi viděl obrovskou oporu a blízkého člověka, jenž ho přivedl k bojovým sportům.

To nebylo vše. Rodáka z brazilského Natalu, jedné z nejnebezpečnější čtvrti v Jižní Americe, posléze čekaly další životní zkoušky, při jejichž představách se člověku tají dech. „Zůstal jsem sám s mámou, která hodně pila alkohol a chovala se ke mně otřesně, dokonce mě málem jednou zabila. Poté, co se to stalo, jsem byl definitivně odebraný do péče adoptivním rodičům,“ povídá s tím, že první výhru v milionovém projektu organizace Oktagon MMA s názvem Tipsport Gamechanger, proti Vladimíru Lengálovi, věnoval právě adoptivní mamince.

Hrůzostrašné zážitky ho zocelily. „Dětství a dospívání ze mě udělalo bojovníka v životě, ale i v kleci. Díky všemu, čím jsem si prošel, dokážu zvládat množství strachu a velkých emocí,“ hledá pozitiva nadějný bojovník, jenž se již tento víkend 20. července podruhé představí na česko-slovenské půdě, kde v rámci čtvrtfinále zmíněné pyramidy narazí na obávaného Slováka Ronalda Paradeisera. Muže, který dříve koketoval s UFC.

Torres moc dobře ví, že případná porážka není ani zlomkem toho, čím si v minulosti musel projít. V hlavě mu neustále běží obrázky z osudných momentů jeho života, který byl dlouhou dobu noční můrou. „Můj vnitřní boj je vždycky náročný, protože svádím boj se svými vnitřními démony. Vždycky mě hrozně děsí. Po pravdě Paradeiser ani Lengál mi nenahání takovou hrůzu jako moje problémy nebo démoni,“ trápí se ne příliš usměvavý muž, který pro kamenný výraz ve tváři má pochopitelné důvody.

Trable nekončily ani v předešlých letech, kdy bojoval v populární zámořské soutěži PFL. Po debutu za oceánem mu byly v těle nalezeny stopy dopingu, kvůli čemuž vyfasoval flastr v podobě stopky a řádně si poškodil i své zápasnické jméno. Torres se nakonec k vědomému užití sám přiznal, jednalo se o látku drostanolon (anabolický steroid). V jeho žilách dokonce koloval i amfetamin, který mu dle jeho slov předepsal jeho lékař. U arbitráže přesto nepochodil.

Prohrál, ale fanoušky nadchl. Vladimíru Lengálovi už v prvním kole Torres rozkopal nohu, přesto to nevzdal.Video: Sport.cz

Cesta ze zámoří nakonec v letošním roce vedla právě do Oktagonu, kde talentovaný bijec platí za jednu z největších hvězd. Účinkováním v nabité pyramidě v lehké váze si navíc může přijít na pohádkové peníze, neboť celkový vítěz vyinkasuje přes sedm milionů korun. Balík peněz je v osudí i pro případné poražené. „Torres je přesně to jméno, které mi zvedne adrenalin. Bojoval s velkými jmény,“ ví dobře sedmadvacetiletý Paradeiser, jeho nadcházející soupeř.

„Dokážu ho porazit a knokautovat. Mám na to stát se vítězem Tipsport Gamechangeru,“ věří si přemožitel uznávaného dvojnásobného šampiona KSW Francouze Salahdina Parnasseho. Bitka s Paradeiserem navíc obstará hlavní zápas turnaje Oktagon 59, který se uskuteční pod otevřeným nebem v bratislavské Peugeot aréně. „V tvrdých soubojích můžu ukázat, co dokážu téhle show nabídnout,“ uzavírá Torres.

A pokud to nevyjde, svět se pro uznávaného Rakušana rozhodně nezboří. Tím nejhorším si už prošel.

Související témata: