Hlavní obsah

Zápasník MMA Růžička v obřím průšvihu? Zbabělý útok u bazénu, hrozí mu vězení

Kontroverzní bojovník MMA Tadeáš Růžička si nejspíš zadělal na další malér. Tentokrát má být zapleten do průšvihu na koupališti, kde měl spolu s dalšími kumpány zaútočit na muže, který bránil obtěžovanou dívku. Růžička už je přitom v podmínce a hrozí mu tak pobyt ve vězení.

Incident na koupališti v PrazeVideo: Policie ČR

Článek

Informaci o incidentu přinesla CNN Prima News. Podle ní trojice mužů, mezi nimiž údajně byl i reprezentant Spejbl Gymu Růžička, začala slovně obtěžovat jednu z návštěvnic bazénu v Břevnově, které se jiný muž zastal. K činu mělo dojít minulý čtvrtek.

„Poškozený se zastal dívky, kterou tři muži obtěžovali, a ti na to reagovali tak, že jej fyzicky napadli,“ řekl zmíněné televizi policejní mluvčí Richard Hrdina.

Z videí je patrné, že dva z útočníků v bojovém postoji uštědřili muži pár ran pěstí a facek. Růžička se měl následně schovat ve křoví a poté naskočit do auta svých kumpánů při výjezdu z areálu bazénu.

„Jeden z mužů se dlouho snažil zaplatit u parkovacího automatu. To se mu však nepovedlo, a tak se rozhodl, že si s ním vyřídí účty pěstí. Bohužel ani po pěstním souboji mu parkovací automat nedovolil opustit parkoviště,“ pokračoval policejní mluvčí Hrdina. Trojici výtržníků se přesto podařilo ujet.

Růžička už je nyní v podmínečném trestu. Soud mu v únoru vyměřil trest na jedenáct měsíců vězení s podmíněným odkladem na 40 měsíců za napadení muže v Praze. Na zveřejněném videu bylo vidět, jak fackuje bezvládně ležícího člověka a sprostě mu nadává.

Kromě toho by také mohl být v ohrožení Růžičkův milionový zápas s Václavem Sivákem pod organizací RFA.

Související témata: