Hlavní obsah

Vémola má nového vyzyvatele. Přednost má ale trilogie s Kinclem

Aktualizováno

Po nedávném odstoupení slovenského bojovníka Samuela Krištofiče pro turnaj Oktagon 63 v Bratislavě přišel šampion polotěžké váhy Karlos Vémola nejen o soupeře do klece, ale i o důležitou prověrku před trilogií proti Attilu Véghovi v příštím roce. Terminátor však v těchto dnech bojuje za rozhodující střet proti Patriku Kinclovi, s nímž by si to mohl rozdat například letos v O2 areně. „Je to zápas, který fanoušci chtějí ze všeho nejvíc vidět,“ uvědomuje si Vémola.

Slovák Pavol Langer schytal KO od Willa Fleuryho. Ten si pak řekl o Karlose VémoluVideo: OKTAGON TV

Článek

Vémola sice nadále figuruje na seznamu bojovníků pro listopadový turnaj v Bratislavě, zdá se ale být hodně nepravděpodobné, že tam skutečně nastoupí. Po víkendovém turnaji ve Frankfurtu mu ovšem měření sil nabídl bouřlivák z Irska Will Fleury, který porazil žebříčkovou jedničku divize Pavola Langera, a jenž je ze všech uchazečů právě díky tomu v nejvýhodnější pozici.

Fleury už předtím českého veterána zásoboval žádostmi o vzájemný zápas na sociálních sítích. „Já držím slovo. Jestli to Oktagon bude chtít, dáme si to spolu. Nemusíš mě označovat ve tvých dětinských instagramových příspěvcích každý den. Nevyhýbám se ti, nikdy jsem se nevyhýbal nikomu,“ povídal Vémola na instagramu.

35letý Fleury by mohl pro bratislavský turnaj (uskuteční se v sobotu 9. listopadu) zaskočit za zmíněného zraněného Krištofiče, do turnaje ale moc času nezbývá. Moudřejší proto krátce po akci nebyli ani organizátoři. „Možné to pořád je, ale ten čas utíká poměrně rychle,“ tvrdil Ondřej Novotný, spoluzakladatel Oktagonu, a zároveň prozradil, že záleží pouze na Vémolovi.

Terminátor ovšem dává přednost žádané trilogii proti krajanovi Patriku Kinclovi, který má pro změnu za sebou drtivou porážku s Kerimem Engizekem, jenž jej navíc připravil o mistrovský opasek ve střední váze. Bitva by připadala v úvahu například pro konec roku v pražské O2 areně. Oba bijci to mají v tuto chvíli nerozhodně.

„Brzy ukončím kariéru posledním zápasem proti Attilu Véghovi. Do té doby mi Oktagon chce dávat největší zápasy. Měl jsem zápasit s Pirátem, ale ten se zranil. Nyní se debatuje o Kinclovi, což by byl zápas, který by diváky zajímal ze všeho nejvíc. Musím ale pochopit, že Kincl měl teď zápas a autonehodu, takže nevím, jak na tom je,“ zmínil Vémola rivalův děsivý incident při zpáteční cestě domů, během níž skončil společně s manželkou v příkopě. Auto se obrátilo na střechu, oba naštěstí vyvázli bez vážnějších zranění.

Foto: Oktagon MMA

Will Fleury dokázal bleskově na turnaji ve Frankfurtu sestřelit Slováka Pavola Langera a přihlásil se o titulovou šanci.

Hodně ale záleží, jak se rozhodne Kincl. „Pokud to přijme, budeš si muset počkat, protože jako první chci doručit trilogii,“ odsunul Vémola Fleuryho na vedlejší kolej. „Pokud to ale nedopadne, podepíšu smlouvu na zápas s tebou, protože jsi podal dva skvělé výkony a porazil jsi i mého tréninkového parťáka Daniela Škvora. Zasloužíš si titulovou šanci,“ ujišťuje historicky první Čech v UFC sebevědomého vyzyvatele.

Obrovitý Fleury po příchodu do Oktagonu porazil všechny tři soupeře. V dohledné době navíc poskočí i v žebříčku polotěžké váze. Možnost zabojovat o titul je, zdá se, nevyhnutelná. „Zápas dostaneš, ale titul už ne, to ti mohu slíbit. Mě neporazíš. Nyní tedy neoznačuj mě, ale Oktagon. Já jednám s vedením, a pokud Kincl zápas chtít nebude, což si myslím, že nebude, tak je to tvoje,“ nevyhýbá se šampion Vémola novému vyzyvateli.

Pokud k trilogii mezi Vémolou a Kinclem skutečně dojde, uskutečnila by se v polotěžké váze, jíž kraluje právě Terminátor. Pro druhého jmenovaného by to byla šance, jak získat jiný pás. O ten ve střední divizi totiž přišel.