Hlavní obsah

Za MMA milion korun. Neporažený Čech kývl na novou výzvu

29-0. Touto bilancí se pyšní neporažený český ranař Václav Sivák, který za více než dva týdny završí třetí desítku profesionálních duelů v K1 a kickboxu. Do budoucna to navíc vypadá na přechod do světa MMA, kam ostravského tvrďáka lanaří hned několik organizací a došlo už i k symbolickému podání rukou. Datum i soupeř je zatím ve hvězdách, avšak částka pro talentovaného Čecha bude nastavena na milion korun.

Foto: RFA

Ruslan Tokharov (vlevo) a Václav Sivák během zápasu na RFA 10, archivní foto

Článek

Nejbližší měsíce bude mít nabité, a proto se dá očekávat, že premiéra ve světě MMA přijde pro Siváka až během následujícího kalendářního roku. Už v minulosti totiž proběhly pokusy o zlanaření jednoho z nejzvučnějších postojářských jmen do mnohem populárnějšího odvětví, kam se v předchozích letech uchýlily i další velká tuzemská jména.

„Je skutečně ve hře, že by šel (Sivák) do MMA zápasu už třeba na turnaji v Ostravě (15. února) nebo v průběhu dalších měsíců. O tento zápas rozhodně máme zájem. Řešíme to,“ potvrzuje pro Sport.cz Boris Marhanský, zakladatel organizace RFA.

Z nedávných záběrů na Youtube je navíc patrné, že mezi organizací a zmíněným Sivákem došlo k dohodě a k symbolickému podání rukou. Siváka totiž neláká pouze nová výzva, ale také pořádný balík peněz, který se s novým odvětvím pojí. Patrně by mu debut v MMA zajistil výrazně větší pozornost.

„Sumu jsme si dohodli, protože on půjde do MMA zápasu, pokud dostane milion. Soupeře ale zatím ještě nemáme, začneme to teprve řešit. Určitě by to ale měl být někdo zvučný a někdo, kdo by neměl tolik MMA zápasů, aby to bylo vyrovnané. Předpokládám, že váha by byla do 66 kilogramů,“ přibližuje Marhanský.

Sivák je MMA zatím nepolíben, zdárně to však kosí mezi postojáři. Zde sejmul všech devětadvacet soupeřů, další na řadu přijde již 28. září na turnaji v Praze a poté 19. října v Žilině. „Samozřejmě bych za milion korun do MMA zápasu šel, jasně. Víš, jak dobrý večer bych měl,“ vžívá se do situace rodák z Ostravy a zároveň upřesňuje, že by na přípravu potřeboval zhruba půl roku.

Pokud tedy do sebe všechno zapadne, měl by Sivák před sebou další milionový zápas. K tomu prvnímu dojde již příští rok v Ostravě. Původním soupeřem měl být bouřlivák Tadeáš Růžička, který byl ovšem ve druhé polovině srpna vzat do vazby a v případě odsouzení mu hrozí odnětí svobody. Náhradník se zatím hledá, žhavým kandidátem ale je Patrik Zaděra, s nímž Sivák už před necelými dvěma roky bojoval a zvítězil.

„Další variantou je pyramida o souboj se Sivákem, kde bychom dali možnost i světovým zápasníkům, přičemž vítěz by šel do milionového zápasu. Uvidíme, jakou cestou se vydáme,“ uzavírá Marhanský, který připustil, že nabídku obdržel i talentovaný Leo Brichta.