Hlavní obsah

Vyšťavený šampion Kincl tváří v tvář rivalovi. Titul přivezu do Česka, slíbil

Aktualizováno

Výjimečný turnaj Oktagon 62 má za sebou jednu z posledních povinností. Všech dvaadvacet bojovníků se během pátečního rána postavilo na váhu, přičemž se našli i dva hříšníci, jenž museli absolvovat náhradní pokusy. Jak už bývá zvykem, tak sebemenší problém neměl jediný Čech na turnaji Patrik Kincl, jehož propadlé tváře napovídaly o tom, že jej během čtvrteční noci čekal tuhý boj se svým tělem.

Hotovo. Patrik Kincl s propadlými tvářemi na váze. Přivezu titul do Čech, slíbil ve FrankfurtuVideo: OKTAGON MMA

Článek

35letý šampion střední váhy Kincl přesto má zametenou cestičku k důležitému klání proti tamnímu vyzyvateli Kerimu Engizekovi, který pro českého bijce znamená již pátého soupeře (čtvrtá obhajoba) v bitvě o pás divize do 84 kilogramů. Oba ranaři, jenž na očekávaném galavečeru ve Frankfurtu utvoří hlavní předzápas, si během vážení počínali bez problémů.

Kincl dokonce přišel s lízátkem v puse, nicméně bylo patrné, že shazování nebylo jednoduché. Propadlé tváře, vysekaná postava i přísný výraz hovořily za vše. Po staredownu, během něhož nažhavený Engizek cosi povídal české hvězdě, která však nereagovala, se mohlo přejít na jedny z posledních fází před sobotní ostře sledovanou bitvou.

„Je to velká událost pro celé MMA. Hodně to pro mě znamená, protože jsem začínal zápasit v hospodách, kde lidi kouřili, a teď máme fanouškovský rekord,“ usmál se. „Pro mě byl Kerim značnou motivací do tréninků, udělal jsem si domácí úkoly a zítřek bude skvělý. Děkuji všem českým fanouškům, určitě mi budou fandit u televize, podporu cítím i přes sociální sítě. Titul přivezu zpátky do Česka,“ nechal se slyšet nejdéle kralující šampion Oktagonu.

Německý soupeř s tureckými kořeny rovněž působil sebejistě, ani on nemá o svém triumfu pochyb. Je jisté, že se pro oba borce bude jednat o jeden z nejtěžších soubojů kariéry. Favoritem ovšem je Kincl. „Už se moc těším na zápas. Patrik nebude jedničkou, tou se stanu já,“ usmál se Engizek na přítomné kamery a fotografy.

Našli se i ale dva váhoví hříšníci. Tím prvním byl Němec Arijan Topallaj, který převážil o 1,7 kg a další shazování už zakázal doktor. Souboj s krajanem Hafenim Nafukou se přesto uskuteční, byť prvně jmenovaný bude muset značnou část výplaty odevzdat svému sobotnímu soupeři. To samé se týká i Rakušana Daniela Torrese, jenž stanovenou váhu přepálil o 1,4 kg.

Foto: Oktagon MMA

Šampion střední váhy Patrik Kincl během oficiálního vážení

Bez problémů si naopak počínal oblíbený slovenský zástupce Pavol Langer, jenž svede důležitou bitvu proti horkokrevnému Irovi Willu Fleurymu. Trable nečekaly ani na zástupce hlavního zápasu, který na domácí půdě obstarají němečtí bojovníci, Christianové Eckerlin a Jungwirth. Vítěz získá speciální pás a bude se moci pyšnit vizitkou „krále Německa“.

Všichni účastníci turnaje Oktagon 62 se v 16:30 sejdou ve Frankfurtu na očekávané tiskové konferenci s názvem Time, kde se dají očekávat slovní přestřelky, ale také závěrečná vážení či staredowny. Organizátoři navíc představí další novinky, které diváky a bojovníky čekají v dohledné době.

To hlavní se ovšem uskuteční v sobotu 12. října od 17:00. Všech dvaadvacet bojovníků se představí na fotbalovém stadionu bundesligového Eintrachu Frankfurt, kde bojům v kleci bude přihlížet zhruba 60 tisíc diváků. Oktagon touto návštěvou zlomil světový divácký rekord na MMA akci, který přes sedm let držela konkurenční KSW. „Je to neuvěřitelné,“ žasnou zakladatelé domácí organizace.

Související témata: