Hlavní obsah

Vémolův návrat z důchodu sklízí bouřlivé reakce. Dělá z lidí blbce, opřel se do něj rival

Předčasný návrat ze sportovního důchodu v podání devětatřicetiletého bojovníka MMA Karlose Vémoly vzbudil mnoho reakcí. Terminátor sice po červnové odvetě s Attilou Véghem ukončil kariéru, jenomže ani ne dva celé měsíce poté oznámil další zápas, přičemž se 9. listopadu v Bratislavě podruhé popasuje se slovenským ranařem Samuelem „Pirátem“ Krištofičem. Ozval se například i Vémolův dlouholetý rival Patrik Kincl.

Foto: Oktagon MMA

Karlos Vémola (vpravo) si to letos v listopadu znovu rozdá se Slovákem Samuelem Krištofičem.

Článek

„Všude jsem říkal, že tomu nevěřím, ale že z lidí udělá blbce takhle brzo, to jsem fakt nečekal,“ reagoval šampion střední divize Kincl na Vémolův návrat na sociálních sítích, kam zároveň přidal snímek z jejich odvetného duelu z minulého roku, během nějž Kincl nejenže vyhrál, ale rovněž Terminátorovi napáchal nemalou neplechu v obličeji.

Názory na Vémolův comeback se ale různí. Sám zápasník se hájí tím, že před trilogií s Véghem, k níž dojde až příští rok, potřebuje ještě nějaký „rozehřívací“ zápas, jinak by byl v přípravě klidně celý rok. Tedy za předpokladu, že k třetímu duelu proti obávanému Slovákovi Véghovi dojde v podobném termínu jako při odvetě.

„Myslím si, že kdyby šlo o Piráta samotného, tak tuhle výzvu Karlos nepřijme. Ale vzhledem k tomu, že tu je zápas s Attilou, bude se muset tak jako tak připravovat a trénovat,“ povídá André Reinders, Vémolův trenér. „Už před výzvou od Piráta a potenciální trilogií Karlos říkal, že nevydrží jen tak trénovat rok bez nějaké motivace, a aniž by si mezitím dal nějaký zápas. Pak do toho přišla výzva od Piráta, takže to celé přijde vhod,“ usmívá se Reinders.

Může se zdát, že Vémola hodně riskuje. S Krištofičem se popasoval již loni v prosinci, rovněž před soubojem s Véghem. Tehdy v pražské O2 areně padl na drtivý knokaut již v prvním kole. „Karlos tuhle prohru rád odčiní, protože souhlasím s tím, že by ho devětkrát z deseti případů porazil. V zápase udělal chybu, kterou nechce zopakovat. Věřím, že ji napraví, ale zároveň doufám, že se s ním nebude chtít utkat desetkrát,“ rozesmál se přední český trenér.

Otazníky se vznášejí i nad Krištofičem, který zkraje letošního roku zažíval peklo na ostrově v rámci reality show Survivor. Dosud jeho posledním soubojem je právě ten z loňského prosince proti Vémolovi. Nyní si to navíc oba rozdají v polotěžké váze, jíž dominuje Terminátor. „Karlíto, pozor na ty výrazy, protože naposledy jsem tě uspal. Už v postoji si začal spát, což se na rozcvičce nepatří. Není kam couvnout. V Bratislavě ti ukážu, že tě jako cibulku zase zasadím do země,“ rozzlobil se Krištofič.

Karlos Vémola padl. Samuel Pirát Krištofič ho v prvním kole zneškodnil ukázkovým KOVideo: OKTAGON TV

K souboji mezi Terminátorem a Pirátem dojde 9. listopadu, následně Vémola bude mít zhruba půlroční přípravu na trilogii s Véghem, kterou organizace potvrdila v minulém týdnu. „Myslím si, že to bude v podobném termínu jako Odveta století (červen), pravděpodobně to bude znovu v Edenu, byť se nabízejí i jiné fotbalové stadiony jako například v Bratislavě. Ale víme, že lístky se na slovenské turnaje moc neprodávají, pro organizátory by byl tedy schůdnější Eden, byť Ondra Novotný říkal, že to tam nebude každý rok. Každopádně to bude skvělé vyvrcholení kariér obou bojovníků,“ těší se Reinders.

A přestože se Vémola před necelými dvěma měsíci loučil s kariérou a ke kleci kráčel s hudbou od legendárního Karla Gotta s názvem C'est La Vie, přesto našel rovnou dvě nové výzvy. Před sebou má řežby se slovenskými bojovníky, kteří ho přitom oba v minulosti nemilosrdně knokautovali.