Hlavní obsah

Vémola tleskal Kinclově porážce. Trilogie je stále ve hře, říká šéf Oktagonu

Útočil na pátý triumf a čtvrtou obhajobu titulu v řadě, nicméně v podání Patrika Kincla to v turnaji Oktagon 62 na fotbalovém stadionu Eintrachtu Frankfurt rozhodně nebyl jeho den. Ze svého umu takřka nic nepředvedl a suverénně padl na body. „Takového jsme ho v Oktagonu ještě neviděli,“ přemítá nad titulovou bitvou proti Kerimu Engizekovi šéf Oktagonu Ondřej Novotný. Zpoza klece navíc duel komentoval i Kinclův dlouholetý rival Karlos Vémola, který nového šampiona ocenil potleskem vestoje.

Je i po turnaji ve Frankfurtu šance na trilogii Vémola vs. Kincl? O titul stále jít můžou, říká promotérVideo: Sport.cz

Článek

Kincl po nezdaru výmluvy nehledal. Na tiskové konferenci uvedl, že si zápas prohrál sám. Za celých pět kol se nedostal do zápasu, což ho připravilo o šampionský opasek ve střední váze. „Překvapilo to všechny, byť asi ne, jak to skončilo, protože já jsem říkal, že Kerim je daleko lepší, než si lidi v Čechách myslí. Spíše překvapil ten průběh. Patrik se ani v jednom kole nedostal do zápasu, takového jsme ho v Oktagonu ještě nikdy neviděli,“ komentuje Ondřej Novotný, spoluzakladatel Oktagonu.

Rivalovu porážku si v roli komentátora a diváka užil i Karlos Vémola, který Engizekův výkon a následné předávání titulu doprovodil potleskem vestoje. Měl radost, že titul, který před lety sám držel, putuje na jinou adresu. „S Patrikem se asi něco děje. On už ten zápas s Wawrzyniakem nebyl kdovíjaký. Měl tam namále. Říkal jsem si však, že je šikovný, že se z toho ponaučí a udělá to jinak. Je to zvláštní. On je hrozně chytrý zápasník, ale tohle nebylo chytře pojaté,“ mínil Vémola během komentování duelu.

Kincl ovšem překvapil vyjádřením krátce poté, co se druhý den vrátil do rodného Hradce Králové. „Jsem doma – šťastný a vděčný. Myslím to vážně. Omlouvám se, budu trochu tajemný, ale tohle tady prostě musím mít,“ píše na sociálních sítích, kde uvádí, že brzo odhalí podrobnosti.

Zatím těžko soudit, co Kinclovi šrotuje v hlavě. Nicméně po duelu uvedl, že jej láká přechod do nižší váhové kategorie. „Vrátím se do tělocvičny a budu makat, pak se uvidí. Je to tak čerstvé, že ještě nevím. Proberu to s promotéry. Nějaké plány mě napadají, ale vychází do určité míry z emocí. Zvažuji přechod do nižší, velterové váhy. Až bych tam získal pás, vrátil bych se do střední divize,“ pohrává si se změnou.

„Co bude dál, to opravdu nevím. Neumím na to odpovědět. Budeme samozřejmě pokračovat ve smlouvě, něco sice říkal na tiskové konferenci, ale to bylo v emocích. Myslím si, že zjistí, jak je na tom, a pak si zavoláme a uvidíme. Není potřeba to hned řešit,“ míní Novotný.

Patrik Kincl ve Frankfurtu padl a přišel o titul šampiona. S Engizekem prohrál na body. Video: Sport.cz

Údajně nevyhasly ani šance na trilogii proti zmíněnému Vémolovi, byť Kincl přišel o titul šampiona ve střední váze. Terminátor totiž stále hledá parťáka do klece pro listopadový turnaj, případně prosincový galavečer v O2 areně. „Tenhle zápas nepadl, je to na Patrikovi. Jít o titul v polotěžké váze mohou,“ usmívá se promotér.

Je tu ovšem i varianta, že by se Vémola do konce roku v kleci už představit nemusel. A tak by jej čekala pouze trilogie proti Attilu Véghovi, k níž dojde příští rok. „Je to jenom o něm. Furt mu říkám, ať se do ničeho netlačí, ale jestli chce, tak mu bránit nebudu, nejsem šílenec. Určitě to není tak, že bych teď za ním šel a říkal mu, ať si rychle vybere. Takhle to není. Nemá to smysl. Ten oheň musí cítit sám, musí mít i důvod zápasit,“ uvádí Novotný.

Oktagon tak či tak opěvuje nového šampiona, kterým se stal Kerim Engizek, Němec s tureckými kořeny. V dohledné době proto uskuteční první obhajobu titulu, byť ještě nezná jméno soupeře. Velkou šanci na vzájemný střet by mohl mít například Machmud Muradov. „Je to varianta, ale myslím si, že Engizek má teď něco s nohou. Uvidíme, co Mach. Zároveň je šance na Tipsport Gamechanger v příštím roce pro střední váhu, která je extrémně nabitá. Je super, že máme spoustu variant.“