Hlavní obsah

Vémola v euforii: Největší výplata kariéry. Trilogie? Rozhodně neodmítnu

Prožívá mimořádně radostné poslední hodiny a vůbec mu nevadí šrámy, které mu během sobotní odvetné řežby uštědřil slovenský rival Attila Végh. Karlos Vémola, vítěz velkolepé bitvy s názvem Odveta století, totiž našel dokonalou náplast v podobě triumfu na fotbalovém stadionu v pražském Edenu, kde si podle svých slov přišel na největší výplatu kariéry. „Bylo to jen díky Attilovi. Chtěl jsem mít tolik, kolik dostane on,“ přibližuje osmatřicetiletý šampion na svých sociálních sítích, kde mimo jiné znovu rozvířil téma možné trilogie právě s Véghem. Řeč padla i na případný třetí zápas s Patrikem Kinclem.

Karlos Vémola ukončil kariéru, ale… Z důchodu by ho vytáhla trilogie s AttilouVideo: Sport.cz

Článek

Terminátor sice v kariéře nastoupil do pětačtyřiceti duelů, stále se ale nemůže nabažit mimořádných zážitků, které nabídla premiéra na fotbalovém stadionu, kam si našlo cestu zhruba 27 tisíc fanoušků. „Bylo to něco neuvěřitelného. To, co jste tam předvedli, jak jste fandili, to byl takový var a euforie, že poprvé v životě jsem nebyl schopný to udýchat a být mezi vámi. Byl jsem v šatně a rozdýchával jsem to. Díval jsem se kolem sebe a nemohl jsem uvěřit, že se to stalo. Naprostá fantazie,“ dojímal se na Instagramu.

Exploze radosti v českém táboře naplno propukly v úvodu druhého kola, v němž Végh zaspal při bránění na zemi, kde mu bylo nastraženo škrcení. Vémolovi naopak spadl kámen ze srdce. „S Attilou nebylo jednoduché vůbec nic, ze všech sil jsem urval ten závěr, kdy jsem si to pod ním spojil a vytáhl to až nahoru,“ líčí. „V prvním kole jsem se při takedownech trápil, protože to měl najeté. Celý kemp byl směřovaný na to, abych ho nehodil. Já se to snažil namíchat, abych ho zmátl, což mi celkem vycházelo. Pak jsem se dostal tam, kam jsem potřeboval,“ popisuje stěžejní momenty.

Naprosto vyvrátil fámy o možném domluveném scénáři. „Tohle se úplně domluvit nedá, a pokud jsme si to natrénovali, tak jsme úplni mistři. Myslím si, že já i Attilka jsme moc ješitní na to, abychom si s kýmkoliv cokoliv domlouvali. Dostal jsem do hlavy takových ran, to samé Attila. A jak on řekl, oba jsme se tam šli v dobrém zabít. Jestli si někdo myslí, že jsme si to domluvili, tak je blázen,“ zcela zamítá spekulace fanoušků.

Co ale potvrdil, to byla životní výplata. „Nebyla to žádná hitparáda, vždycky by to mohlo být lepší, ale nejlépe placený zápas to byl. Opět musím poděkovat Attilovi, protože to bylo jenom díky němu. Využil jsem toho, že ho znám. Když za mnou přišel Ondra Novotný s tím, kolik bych si představoval za odvetu, tak jsem řekl, že chci stejně jako Attila. Dohodli se a jen mi oznámili, za kolik nastupuje a dostal jsem stejně,“ přiznal, byť nebyl o cifře konkrétní. Výplaty ale sahají řádově k několika milionům.

Osmatřicetiletý matador po duelu potvrdil předpovídaný konec kariéry, do klece by ho nahnala pouze trilogie s Véghem. „Attilu bych nechal chvíli odpočinout, protože si málokdo dokáže představit, jak je těžké se po takto dlouhé době vrátit. On to dokázal, vrátil se ve velkém stylu. Možná ho to nakope a bude chtít trilogii. Když si o ni řekne, tak mu ne rozhodně neřeknu. Nyní je řada na Oktagonu, aby do toho Attilu přemluvil. A abych pravdu řekl, po tom, co jsem včera zažil, se mi končit úplně nechce. Doufám, že mě Attila vytáhne z důchodu,“ rozesmál se legendární bijec.

Karlos Vémola nastupoval v Edenu na píseň Karla Gotta C´est la vieVideo: Sport.cz

K návratu do bojiště ho naopak nepřesvědčí případný třetí střet s Patrikem Kinclem, s nímž to má rovněž nerozhodně. „Neříkám, že bych nechtěl, ale pro mě je hodně možností a toužím jít do důchodu, čehož bych se chtěl držet. Spíše řeknu, že jediný, kdo by nechtěl, by byl Patrik, kterému to bylo několikrát navrženo a pokaždé to z jakýchkoliv důvodů smetl ze stolu. Pro mě nikdy nemělo smysl s ním zápasit, chtěl jsem jen ten pás. Mojí mámě jsem navíc slíbil, že do 84 shazovat nebudu, je to opravdu velká zdravotní zátěž. O to víc, když se nad Kinclem stahují mračna, neboť se do střední váhy vrátil Muradov,“ připomněl Vémola comeback populárního uzbeckého fightera zpět do Oktagonu.

A jelikož historicky první Čech v slavné UFC odešel do sportovního důchodu, chce v nejbližší době odpočívat. „Mám pár zajímavých projektů, které bych chtěl začít dělat. Chceme rozjet projekt, na který jsem neměl moc čas. Rovněž mám kolem sebe skupiny lidí, kterým pomáhám s tréninky. Možná si pořídím svůj zookoutek a budu se starat o zvířata. Rád bych se angažoval v dobrých věcech. Chtěl bych být i součástí Oktagonu, kde jde o nastavení podmínek, co bych mohl dělat,“ nabízí možné plány Vémola.