Hlavní obsah

Vémola si užívá sportovní důchod. Odmítá bizár, čeká na Véghovu odpověď

Ještě před několika dny tvrdě bojoval v kleci, aby následně odešel do sportovního důchodu, o němž často mluvil. Jenomže zdárná Odveta století proti slovenskému rivalovi Attilu Véghovi českého bijce Karlose Vémolu přiměla přemýšlet i opačným směrem. Neskrývá touhu se znovu postavit do bojiště. Naposledy. Kapitola s jeho rivalem si žádá třetí pokračování, což zároveň historicky prvního českého zástupce v prestižní UFC odtrhne od denních starostí a nemožnosti znovu zažívat zápasnickou atmosféru.

Foto: Oktagon MMA

Karlos Vémola se raduje z vítězství nad Attilou Véghem.

Článek

Dá se říct, že pokračování Vémolovy kariéry leží v rukou stejně starého soka z Bratislavy, který dostal na rozmyšlenou, zda skutečně chce vstoupit do trilogie, díky níž by došlo k definitivní odpovědi, kdo je lepším bojovníkem. A zatímco ve Véghově mysli kolují různé scénáře, mezitím si Terminátor užívá zasloužený důchod. Tvrdou dřinu v těchto dnech nahradila rodina a starost o hladovou smečku zvířat ve Vémolandu.

Osmatřicetiletý svalovec tak má fůru času na jiné aktivity. „Mám několik zajímavých projektů, které bych chtěl začít dělat. Chceme také rozjet projekt, na nějž jsem neměl hodně dlouho čas. Mám kolem sebe skupinu lidí, kterým pomáhám s hubnutím a tréninky. Nyní to chceme dělat malinko více organizovaně. Hrozně mě těší, že někteří kluci i dámy, kteří pode mnou trénují, shodili i 20-30 kilo,“ povídá na sociálních sítích.

„Možná si pořídím svůj zoo koutek a budu se starat o zvířata. Mám je rád a rád bych se angažoval v dobrých věcech,“ hovořil dále s tím, že chce svou mimozápasnickou budoucnost spojit právě s Oktagonem, kde se stal šampionem střední i polotěžké divize. „Nemáme ještě přesně nastavené jak, ale myslím si, že Oktagon roste do obrovských evropských rozměrů, a já bych chtěl být u toho a tvořit něco s nimi. Chci toho být součástí. Je to spíše o nastavení podmínek, co bych pro ně mohl dělat,“ prozrazuje další možný plán.

Mluvilo se také o zájmu kontroverzní organizace Clash of the Stars, na jejíchž turnajích se Vémola několikrát ukázal. „Já nevím… Clash beru malinko jako srandu. Vím, že jsme si dělali srandu z Kotlárů, ale asi to není ten směr, kterým bych se chtěl ubírat. Jestli si myslíte, že Vémola přestal zápasit a začne dělal šaška v Clashi, tak takhle to asi úplně nebude, i když si Le Syho a promotérů z Clashe vážím,“ uznal.

A zatímco manželka Lela byla zvyklá dny trávit výhradně bez své drahé polovičky, i pro ni se jedná o velkou změnu. „Myslím si, že ráda je, ale zároveň si myslím, že je to člověk, který mému konci věří nejméně. Ví, jaký jsem, a že nebudu vědět, co se sebou. Vezmu ji někam na dovolenou a uvidí, že si dokážu i odpočinout. Taky záleží, za jak dlouho se ozve Attila. Byl bych rád, aby mi dal alespoň vědět, abych nezlenivěl a dva tři roky nic nedělal, jako to udělal on,“ usmívá se Terminátor.

Zda bude jeho konec definitivní, je na Véghovi. Vémola se trilogii nebrání. Záleží však na dohodě mezi všemi stranami včetně organizace. „Trilogie je teď ještě zajímavější než první zápas. Určitě bych si potřeboval sednout s Palem (Nerudou) a Ondrou (Novotným) a pobavit se o tom,“ definitivně nezavrhuje třetí zápas slovenský matador, který patrně rovněž za Odvetu století vyfasoval největší výplatu kariéry.

Největším strašákem pro trilogii je čas a volba ideálního termínu včetně místa konání. „Pokud by to trvalo dlouho, tak to neprospěje ani jednomu z nich, natož Karlosovi, který je rád aktivní. Musí to být v krátkém časovém úseku, maximálně třeba do roka,“ uvědomuje si Pavol Neruda, spoluzakladatel organizace. „Teď jsou šance největší, jaké kdy byly, tak 70 procent. Ale je tu víc okolností, aby se to mohlo uskutečnit.“

A pokud k dohodě o trilogii nedojde, může Vémola na návrat zcela jistě zapomenout. Adekvátního soka do klece by těžko hledal i zmíněný Végh, který ještě před odvetou připustil, že jediný, s kým by se popasoval, je právě Terminátor. Třetí zápas je tak před definitivním koncem kariér velkým lákadlem pro oba z nich. Těžila by si z toho také organizace, která v Edenu zažila rekordní turnaj po všech směrech.