Hlavní obsah

Vémola si plácl s Véghem, dojde k trilogii. Terminátor řeší i další zápas

Dohodnuto. Rozhodující bitva na česko-slovenské bojové scéně mezi Karlosem Vémolou a Attilou Véghem má stvrzení od obou aktérů jednoho z největších zápasů tuzemského MMA. Na Slovákovu výzvu reagoval i 39letý Terminátor, který zároveň připustil, že se před třetím střetem dost možná znovu postaví do bojiště. Organizace Oktagon MMA bere trilogii za hotovou věc, o místě a termínu bitvy se ale ještě jedná.

Foto: Oktagon MMA

Na domácí bojové scéně dojde ke třetímu střetu mezi Attilou Véghem a Karlosem Vémolou. Archivní foto.

Článek

Nejprve během čtvrtečního dne výzvu přijal v odvetě poražený Végh, o den později na jeho slova zareagoval dobře naladěný Vémola. „Právě jsem v bazénu a teď na mě vyskočilo video, na němž si říkáš o trilogii. Mám ti prý dát vědět, ale nevím, co ti mám dát vědět. Stačí, když mi řeknete datum. Vyskočím z bazénu a jdu makat. Na trilogii jsem připravený. Přece jen musím dostát svých slov, když jsem tenkrát řekl, že budu jediný člověk na světě, který tě porazil dvakrát,“ rýpl si rozradostněný Vémola do slovenského rivala.

O dohodě o trilogii informuje i sama organizace na sociálních sítích. „Potřebuju vědět datum zápasu, protože ty říkáš, že to bude do roka a do dne. Jediná věc, u které si nejsem jistý, je ta, zda se rok v kuse dokážu připravovat na jeden zápas. Budu možná muset dát něco mezitím,“ připouští Vémola, že by se ještě před rozhodující bitvou s Véghem znovu postavil do klece. Nedávno například čelil výzvě od Slováka Samuela Krištofiče, který jej loni v pražské O2 areně drtivě knokautoval. Nyní by došlo k bitvě v polotěžké váze, jíž kraluje právě Vémola.

„Zatím jediné dvě výzvy, které do mého důchodu přistály, byly ta od Vlasta Čepa v boxu a od Piráta na turnaj v Bratislavě. Myslím si, že zavolám Ondrovi (Novotnému) a hodím s ním vážnou řeč o tom, jestli ten mezizápas nedáme, protože by mě do smrti s*alo, že mě knokautoval frajer, kterého, jak já tvrdím, porazím devětkrát z deseti,“ brousí si pěsti ostřílený král divize do 93 kilogramů.

Zatím není jasno, kdy a kde k trilogii dojde. Smysl by dával podobný termín jako letošní Odveta století, jež se konala v červnu těsně před létem na fotbalovém stadionu v pražském Edenu. „Dejte mi vědět datum, já budu stoprocentně připraven,“ ujišťuje Vémola. „S Ondrou budu jednat o možném zápasu v listopadu v Bratislavě. Když se domluvíme, tak proč ne. A jestli to s Pirátem dopadne, nebo ne, tak přesto budu na trilogii stoprocentně připraven. Brzo se vidíme,“ těší se populární Čech.

Všechny strany tak patrně našly společnou řeč, byť jednání vázla po finanční stránce. Bijci si totiž přáli výrazně větší výplaty než za druhé měření sil, které sahalo k milionovým výšinám. „Už před odvetou jsem říkal, ať mi dají to, co dají Attilovi. Nebylo to špatné, ale říkal jsem Ondrovi, že to číslo sice bylo krásné, ale to další musí začínat dvojkou (v eurech), a ne jedničkou. Pokud tam bude dvojka, tak jsem připravený nastoupit,“ prozradil po červencovém bratislavském turnaji Terminátor.

Také Végh si moc dobře uvědomuje, že mu další ostře sledovaný zápas přinese nejen větší pozornost, ale rovněž obrovské peníze. „Je to mezi námi 1:1. To znamená, že na to nejsem zvědavý jen já a ty, ale i celý národ je zvědavý, kdo z nás je lepší bojovník,“ přemítá někdejší šampion zámořské organizace Bellator.

Kde ale duel uspořádat? Pokud by se organizátoři skutečně drželi slov – do roka a do dne, nabízelo by se například pokračování na fotbalovém stadionu.