Hlavní obsah

Vémola po konci kariéry zůstává v Oktagonu, má novou roli

Jak bylo nedávno avizováno, tak se nyní děje. Devětatřicetiletý bojovník Karlos Vémola po ohlášení konce zápasnické kariéry sice nechal otevřená zadní vrátka pro případnou trilogii se slovenským rivalem Attilou Véghem, nicméně pro tuto chvíli má v organizaci Oktagon MMA novou funkci – bude se podílet na rozhovorech s bojovníky.

Foto: Oktagon MMA

Karlos Vémola slaví vítězství nad Attilou Véghem. Archivní foto.

Článek

Terminátorova pouť novou etapou v největší česlo-slovenské bojové organizaci vypukne již 20. července na turnaji Oktagon 59 v Bratislavě, kde tentokráte nebude diváky bavit bojem v kleci, nýbrž se bude starat o zábavu mimo bojiště. S mikrofonem v ruce a oděn do formálního oblečení bude mít na svědomí rozhovory s bojovníky.

„Lvi rozhodně nedožrali! Karlos Vémola sice složil rukavice, ale zůstává součástí Oktagonu. Nově bude pro tebe nabírat rozhovory a zajímavé momenty z životů i příprav našich zápasníků, a především bude součástí všech česko-slovenských a některých zahraničních turnajů. A nebude na to sám!“ oznámila organizace novinku na sociálních sítích. „Ke každému komentovanému streamu na Oktagon.tv si vždy přizve speciálního hosta, začínáme v Bratislavě.“

Pro šampiona polotěžké váhy se nebude jednat o první zkušenost s mikrofonem v ruce, neboť coby uvaděč a moderátor funguje už v bojové organizaci Fight Night Challenge. Zpovídání ostatních mu není cizí ani před kamerou, přičemž v posledních měsících spustil svůj podcast, kam si výhradně zve přátele z řad bojovníků.

Nová funkce pro veterána domácí scény tedy byla odtajněna, sportovní důchod ovšem nemusí trvat vůbec dlouho. Už teď podle informací Sport.cz není daleko finální dohoda o trilogii se slovenským rivalem Attilou Véghem, který před více než měsícem Vémolovi podlehl na fotbalovém stadionu v pražském Edenu. Oba bijci to mají aktuálně nerozhodně, i proto ve vzduchu visí případný rozhodující střet.

Oficialita zatím vázne na rozdílných finančních představách. „Trilogii jsme velmi blízko, teď už teoreticky víme i datum, kdy by to mohlo být. Komunikovali jsme spolu zatím slovně a víme, že by oba do toho šli. Teď nás čekají další jednání, protože musíme najít kompromis. Chápu, že z toho mají oba super pocity, ale jak my sbíráme faktury a další věci, tak víme, na jakém čísle jsme skončili na konci turnaje, a víme, co si můžeme dovolit příští rok,“ informuje o průběhu jednání spoluzakladatel Oktagonu Pavol Neruda.

Třetí souboj by znovu byl zárukou extrémní sledovanosti. „Je to něco, co jsem si před odvetou ani nedokázal představit. Říkal jsem si, že se to asi nestane. Neměl jsem to v hlavě, dával jsem tomu hrozně malou šanci. Teď je to opravdu možné, protože vůli po trilogii mají všechny strany. Myslím si, že se spíš dohodneme, protože všichni spolu vycházíme,“ kýve Neruda, který lehce odtajnil možný datum akce. „Bude to do roka, v podobném termínu jako odveta století.“