Hlavní obsah

Vémola hledá soupeře, dostal překvapivou nabídku. Kinclovi se nebrání

Nervozita stoupá. Šampionovi polotěžké váhy Karlosu Vémolovi v předchozích dnech odpadl soupeř pro předposlední zápas kariéry, nyní proto organizace Oktagon MMA hledá pro galavečer 9. listopadu v Bratislavě náhradní řešení. „Myslím si, že nejpravděpodobnější scénář je ten, že už mě čeká jen zápas s Attilou,“ zoufá si 39letý Terminátor, který rovněž zareagoval na příspěvek na sociálních sítích od věčného rivala Patrika Kincla. Pokud by vše dopadlo dobře, mohla by být ve hře trilogie. „Mohl by si dát výzvu a stát se dvojnásobným šampionem,“ ví dobře Terminátor.

Foto: Oktagon MMA

Šampion polotěžké váhy Karlos Vémola se zakladateli organizace Ondřejem Novotným (vlevo) a Pavolem Nerudou.

Článek

Zranění slovenského bojovníka Krištofiče, jenž si to měl s Vémolou rozdat podruhé během jediného roku, znamená pořádnou čáru přes rozpočet. Turnaj v Bratislavě, který byl především stavěn právě na tomto česko-slovenském střetu, tak přišel o svůj hlavní trhák. „Nevím, jestli Oktagon bude schopen najít adekvátní náhradu a nevím, zda to vůbec chci já. Chtěl jsem kariéru ukončit zápasem s Attilou, což vypadá někdy na jaro či léto na fotbalovém stadionu,“ povídá Vémola na svém HeroHero.

Krištofiče ze zápasu vyřadilo zraněné koleno, přičemž vážnost poranění se nakonec neshodovala s prvotními informacemi. Operace nebude nutná, do plného tréninku by se měl podle lékařů dostat za tři měsíce. „To jsou super zprávy pro něj, ale kdyby to tak bylo, tak přece jako zápasník nezruším zápas v nějaké domněnce, než mi to potvrdí doktor. V takhle velkém zápase, kde na to čekají fanoušci, to zrušit předtím, než to proberu s doktory? Nejde mi to do hlavy. Ještě to ani nevěděl a zrušil zápas,“ kroutí hlavou 39letý šampion polotěžké váhy.

A tak panují velké obavy, zda se Terminátor v Bratislavě vůbec představí. Organizace přišla s možnou náhradou. „Ondra (Novotný) mi nabídl, ať zkusím urvat titul v těžké váze s Hatefem Moeilem. Nebojím se žádné výzvy, ale pokud chci kariéru ukončit proti Attilovi, tak nevím, jestli tohle je zápas, který potřebuji, a jestli za čtyři týdny přípravy porazím šampiona těžké váhy,“ uvědomuje si Vémola, jenž v těžké váze naposledy nastupoval před čtrnácti lety v UFC. „Nevyloučil jsem to, ale nebyl by to úplně chytrý zápas.“

Na sociálních sítích se ozval i Vémolův věčný rival Patrik Kincl, jehož však 12. října čeká důležitá obhajoba titulu na německé půdě proti místnímu Kerimu Engizekovi. Sám ale naznačil, že pokud souboj dopadne bez šrámů a vítězně, mohlo by proběhnout jednání s organizací o možné trilogii. Duel by ale pravděpodobně proběhl v polotěžké váze, což by pro Kincla znamenalo premiéru.

„Chci upozornit na to, že po zápase ho bude bolet ruka nebo něco takového. Pokud by mi to ale Ondra nadhodil, tak je to klidně ve hře. Ale nemyslím si, že by to dal takhle rychle. Navíc si myslím, že by se to snažili směřovat spíš do O2 areny (29. prosinec), aby to neměl tak rychle za sebou. Smysl by to ale dávalo,“ přemítá Vémola, jenž Kinclovi podlehl loni v květnu jednoznačně na body. „Teď by si mohl dát výzvu a stát se dvojnásobným šampionem. Chtít může, já bych mu to totiž samozřejmě překazil,“ usmívá se.

Moc variant se v polotěžké váze skutečně nenabízí. „Je tam ještě možnost, že bych mohl jít s vítězem zápasu Pavol Langer vs. Will Fleury (12. říjen), což se také do Bratislavy nestihne. Chci ale tento zápas do O2 areny, abych neměl zas Vánoce a přišel o to, co jsem rodině slíbil?“ uvažuje nahlas Vémola a uvádí ještě jedno jméno, které bylo ve hře. „Jednali jsme i s Materlou, který je bohužel zraněný,“ zmiňuje legendárního Poláka, s nímž je spojován v posledních letech.

A tak je tu i reálná možnost, že trilogie proti Véghovi, k níž dojde v příštím roce, bude pro Vémolu posledním duelem zápasnické kariéry. „Vypadá to, že je to ten nejpravděpodobnější scénář. Zatím to vypadá tak, že zápas v listopadu nebude, ale nechci si to připouštět. Čekám na možnosti od Oktagonu, moc jich ale zatím nepřišlo.“