Hlavní obsah

Vémola bez soupeře, ozval se Kincl. Rozhodně jsem pro, říká jasně trenér

Devátého listopadu se měl postavit do plánovaného předposledního zápasu kariéry, teď je ale v nejistotě. A může za to vážné zranění na straně slovenského bojovníka Samuela Krištofiče, s nímž se měl současný šampion polotěžké váhy organizace Oktagon MMA Karlos Vémola popasovat v Bratislavě. Situace je v tuto chvíli nejasná, byť se na sociálních sítích ozval například Terminátorův věčný rival Patrik Kincl.

Foto: Oktagon MMA

Karlos Vémola (vlevo) a Patrik Kincl bezprostředně po odvetném duelu. Archivní foto

Článek

Zraněné koleno vyřadí Krištofiče na několik měsíců (není nutná operace, podle doktora za tři měsíce plnohodnotné trénování). I proto je jasné, že Terminátor bude muset čekat pro galavečer na Slovensku na náhradního soupeře. Případně se jeho plánovaný „rozehřívací“ duel před očekávanou trilogií proti Attilu Véghovi, k níž dojde v příštím roce, přesune na jiný z turnajů v nejbližším období.

„V zásadě čekáme na vývoj situace a na to, co nám Oktagon nabídne. Uvidíme, jaké jsou možnosti. Viděl jsem, že se ozýval Patrik Kincl, v případě, že bude po jeho zápasu ve Frankfurtu v pořádku. Je tam hodně zápasů v polotěžké váze. Například Will Fleury s Pavolem Langerem (mají zápas 12. října), potenciálně Patrik Kincl. Uvidíme, jak se to vyvine,“ komentuje pro Sport.cz nepříjemnou situaci Vémolův trenér André Reinders.

Foto: OKTAGON MMA

Samuel Krištofič loni v prosinci knokautoval Karlose Vémolu, nyní z jejich plánované odvety ale sešlo.

Vémolovo jméno sice zůstalo v platnosti pro turnaj v Bratislavě i na oficiálních stránkách Oktagonu, v tuto chvíli ale není vůbec jisté, zda se na turnaji představí. „Nevím, zda tam Oktagon pro mě má nějakou možnost,“ povídal legendární Čech krátce poté, co se dozvěděl o soupeřově zranění, které rozhodně nebere na lehkou váhu. „Soupeři můžu popřát jen uzdravení, ale náš zápas už bohužel nedopadne.“

Organizátoři se rázem musejí ohlížet po jiných variantách. Jak bylo zmíněno, ozval se i Vémolův dlouholetý rival Patrik Kincl, s nímž už dvakrát bojoval, a bilance je v tuto chvíli nerozhodná. V minulosti dokonce mělo dojít k trilogii, z níž na poslední chvíli sešlo.

„Pro některé fanoušky asi hořké sousto, ale nebál bych se, že by to Oktagon nějak nezachránil. Už jsem zaregistroval nějaké moje označování, ale já mám teď důležitou práci ve Frankfurtu (12. října titulový zápas proti Kerimu Engizekovi). Budu se ale snažit to vyřešit co nejrychleji a pak se třeba uskuteční nějaký ten hovor,“ navnadil Kincl fanoušky, byť následně nebyl konkrétnější. „Bez komentáře,“ odpověděl pro Sport.cz.

Trilogie Vémoly s Kinclem by patrně byla směrována na konec roku do pražské O2 areny. Je tu ale jeden háček. „Zápas bychom vzali, jen jde o váhu. Karlos 84 nechce chodit a nevím, zda by Patrik chtěl jít do 93. Mohla by to pro něj být výzva,“ míní Reinders. „Já jsem rozhodně pro, protože Karlosův výkon v odvetě byl jeden z těch horších v kariéře. I proto si myslím, že by trilogie dávala smysl.“

Jako první je ale důležité rozseknout hádanku, zda se Terminátor v Bratislavě vůbec ukáže.