Hlavní obsah

Velký comeback. Bojovník Muradov se vrací do Oktagonu

Po řadě spekulací je tu velký návrat na domácí bojovou scénu. Kontrakt s organizací Oktagon MMA v předešlých hodinách podepsal uzbecký fighter Machmud Muradov, který se tak vrací na místo, na němž působil před odchodem do slavné UFC. Domácí organizace novou posilu střední divize oficiálně potvrdila během galavečera v pražském Edenu.

Foto: Profimedia.cz

Bojovník Machmud Muradov se vrací do Oktagonu

Článek

Něco málo přes měsíc trvalo, než se čtyřiatřicetiletý ostřílený bijec rozhodl pro další podstatný krok své zápasnické kariéry. Muradov se po nečekaném vyhazovu v UFC, kde působil od roku 2019 a nastoupil zde do sedmi duelů s bilancí 4 výher, dvou porážek a jednoho zápasu bez výsledku, vrací na domácí půdu, kde se pokusí rozvířit vody střední divize.

Během největšího turnaje na domácí bojové scéně ho v pražském Edenu představila organizace Oktagon MMA, kde Muradov působil v roce 2019 právě před pětiletou štací za oceánem. „Vítej kamaráde,“ přivítal Ondřej Novotný, spoluzakladatel Oktagonu, nového muže v česko-slovenských řadách.

Velkou roli v rozhodování dost možná hrál milionový projekt Tipsport Gamechanger, který by se v příštím roce měl uskutečnit právě v divizi do 84 kilogramů, kde by se v pyramidě mohl objevit i již zmíněný Muradov. Ten by v případě účasti měl možnost zabojovat o pohádkové peníze, které sahají do milionových výšin.

Uzbek by navíc mohl pořádně zavařit současnému šampionovi divize Patriku Kinclovi, s nímž se měl utkat už před několika lety v organizaci XFN. Nedá se sice v Muradovově případě počítat s okamžitou šancí na zisk titulu, nicméně pár triumfů v řadě by mohlo znamenat vytouženou příležitost a pikantní uzbecko-český střet. Vše podstatné ukáže až budoucnost.

Kdo ale znovu ostrouhal, to je konkurenční evropská organizace KSW, která v nedávném rozhovoru pro Sport.cz přiznala, že o služby rodáka z uzbecké Bukhary rovněž usiluje. Polskému gigantovi tak v krátkém časovém sledu nevyšlo již druhé přetahování o konkrétního bojovníka s konkurenčním Oktagonem, poprvé nepochodil u českého vládce Kincla.

Související témata: