Hlavní obsah

Végh přijal Vémolovu výzvu. Trilogii chce do roka a do dne

Sebral soupeřovu rukavici, aby přijal výzvu na třetí měření sil. Na česko-slovenské bojové scéně se začíná schylovat k trilogii mezi česko-slovenskými rivaly Karlosem Vémolou a Attilou Véghem. Svolení k rozhodujícímu střetu dal i druhý jmenovaný, který letos těsně před létem padl na fotbalovém stadionu v Praze. „Nadešel čas, abych vytáhl tyto rukavice, s nimiž jsi mě porazil v Edenu,“ ukázal slovenský bijec na soka, jenž je aktuálně ve sportovním důchodu.

Foto: Oktagon MMA

Attila Végh (vpravo) v souboji s Karlosem Vémolou

Článek

Není tajemstvím, že se o trilogii šušká právě již od červnové odvety. Mezi Vémolou a Véghem je to totiž v tuto chvíli nerozhodně, rozhodující střet by organizaci znovu zajistil obrovskou sledovanost i příjmy. „Je to mezi námi 1:1. To znamená, že na to nejsem zvědavý jen já a ty, ale i celý národ je zvědavý, kdo z nás je lepší bojovník. Doufám tedy, že dostanu odpověď na tuto otázku od tebe,“ ukazuje Végh prstem na českého rivala.

39letý Terminátor přitom po nedávném skalpu věnoval soupeři rukavici právě pro případ, že by ji zvedl a souhlasil by s trilogií. Jedině tak by Vémolu, jenž po odvetném duelu ukončil kariéru, vytáhl zpět ze sportovního důchodu do klece. „Doufám, že do roka a do dne se naše trilogie zopakuje na tak velkolepé akci, jako byl Eden. Náš zápas si zaslouží takovou velkolepost. Kartu máš ty a čekám na tvou odpověď,“ řekl otevřeně Végh.

Foto: Oktagon MMA

Červnovou odvetu ovládl Karlos Vémola, který s rivalem srovnal bilanci.

Komunikace mezi Oktagonem a bojovníky probíhá, Pavol Neruda, jeden ze dvou zakladatelů organizace, před časem Sport.cz informoval o tom, že došlo k ústnímu souhlasu všech stran. Jedinou překážkou byla finanční stránka, v níž se zatím nedaří najít shodu. „Chtěli by hodně přidat, ale rozpočet není nafukovací. Česko a Slovensko mají nějaký limit toho, kolik peněz dokážeme vygenerovat,“ poodkrývá Neruda.

Vémola rovněž nechodí kolem horké kaše. Ví, že jeden z největších duelů na domácí bojové scéně by mu mohl zajistit obrovskou výplatu. Větší než v předchozích dvou případech. „Už před odvetou jsem říkal, ať mi dají to, co dají Attilovi. Nebylo to špatné, ale říkal jsem Ondrovi (Novotnému), že to číslo sice bylo krásné, ale to další musí začínat dvojkou (v eurech) a ne jedničkou. Pokud tam bude dvojka, tak jsem připravený nastoupit,“ tají přesnou sumu Terminátor.

Výhra by to byla i pro samotnou organizaci, kterou by čekal další obrovský duel. „Odpovědí je, že se toho můžeme dočkat, protože v Attilovi je to teď tak silné, jako to bylo v Karlosovi po prvním zápase. Za mě je to spíš pravděpodobnější než nikoliv,“ poodkrývá karty Ondřej Novotný, spoluzakladatel Oktagonu, který už má představy, kdy a kde duel uspořádat. Zatím si je ale nechává pouze v hlavě.

Skoro to až vypadá, že ani jeden z bojovníků není proti, nicméně k oficialitě zatím nedošlo. Oktagon je v těchto dnech v „prázdninovém režimu“, další galavečer přijde na řadu až zkraje září. Do té doby mají i ti nejvyšší pracovníci zasloužené volno. „Jsme takoví, že si chceme jako tým v srpnu odpočinout, protože nemáme žádný turnaj, tím pádem se nám pak bude chtít o všem povídat. Člověk totiž musí mít nápady, neboť já osobně jsem prázdná schránka, jedu z posledních sil,“ pokračuje český šéf Oktagonu.

Zatím se vesele spekuluje i o místě dějiště souboje, přičemž se dá předpokládat, že organizace vybere některý z fotbalových stadionů či větších krytých arén. „Oba si zaslouží tu největší možnou stage, o niž se budeme pokoušet,“ zatím tají detaily Neruda, který však s Véghem souhlasí v tom, že ke střetu by došlo do roka a do dne. Delší pauza by nikomu neprospěla.