Hlavní obsah

Varování pro Vémolu. Velký risk, ale může se stát největší legendou, říká šéf Oktagonu

Byť je ve sportovním důchodu, přesto si během pár dnů stačil domluvit další dva duely, které zajisté budou domácí bojovou scénou rezonovat. Legendárního Karlose Vémolu nejprve letos v listopadu čeká odveta s jeho přemožitelem z loňského roku Samuelem Krištofičem, načež v příštím roce dojde k rozhodujícímu střetu s neméně slavným Attilou Véghem. „Karlos to potřebuje, bez toho asi nemůže existovat,“ říká spoluzakladatel organizace Oktagon MMA Pavol Neruda, který zároveň upozorňuje na velký risk v podání Terminátora.

Foto: Oktagon MMA

Karlos Vémola slaví vítězství nad Attilou Véghem. Ilustrační foto.

Článek

Již 39letý Vémola se divákům znovu představí v listopadu v Bratislavě, kde se shodou okolností loni postaral o nejrychlejší KO v historii organizace. Obrovitého Pavola Langera tehdy k překvapení všech sestřelil za sedm vteřin. Teď má navíc jedinečnou možnost odčinit zaváhání z loňského prosince, kdy se pro změnu poroučel k zemi po dělovkách od Krištofiče. Nyní nastane odveta.

„Karlos to potřebuje, bez toho asi nemůže existovat. Má to tak v hlavě nastavené. Po zápase se cítí mentálně dobře a pomáhá tomu i to, že na sebe tak fyzicky netlačí při trénincích a tím pádem nemá zranění, doničené tělo a podobně. Má na to fakt velkou chuť. Je to velký risk, ale pokud porazí Piráta a Attilu, tak si myslím, že je to opravdu největší legenda,“ povídá pro Sport.cz Pavol Neruda, spoluzakladatel organizace.

Skutečně se bitva s Krištofičem může zdát být jako velice riskantní právě s ohledem na blížící se trilogii s Véghem, k níž dojde v příštím roce. Hodí se připomenout, že Terminátor šel také do odvety s druhým jmenovaným s drtivou porážkou v zádech. Teď se situace může opakovat. „Pro Karlose to dává smysl, pro nás rovněž. Je to zápas, který mohou lidé kritizovat, ale reálně ho všichni budou chtít vidět,“ přemítal v pořadu MMA Letem Světem Ondřej Novotný, druhý ze zakladatelů.

Tentokráte Vémolovi hraje do karet váha, v níž se proti Krištofičovi bude zápasit. V Bratislavě bude hájit svůj titul v polotěžké divizi. Bude se jednat o jeho třetí obhajobu trůnu šampiona. „Pirát změnil situaci tím, že řekl, že chce titul v polotěžké váze. Karlos by na domluvenou váhu zřejmě nepřistoupil,“ myslí si Novotný.

V listopadu bude favorit zřejmý, což platilo i o loňském galavečeru v pražské O2 areně, kde Vémola neustál střet v postoji a senzačně padl po 108 vteřinách. Z outsidera se stal miláček publika, přičemž Krištofič na podobný úspěch cílí i nyní. Ví, že tento skalp mu přidal nejen na popularitě, ale i na hodnotě bojovníka.

Foto: Oktagon MMA

Karlos Vémola loni v prosinci schytal nečekané KO.

„Je to padesát na padesát. Pirátovi nemůžeme nic vzít ze zápasu, ve kterém deklasoval Karlose a stejně tak nemůžeme nic vzít ze zápasu, v němž Karlos deklasoval Attilu. Teď je to extrémně zajímavý trojúhelník, v němž Attila nevypadal vůbec špatně, tvrdě se připravoval a byl to ten Attila. Karlos do něj vlítnul, dal mu tvrdé údery a povodil si ho i na zemi,“ vrací se v čase Novotný.

„Čekám od něj to, co jsem od něj čekal v prvním zápase. Samozřejmě je jen na mně, abych se na to připravil, ale myslím si, že se bude ještě víc snažit tlačit v takedownech a nebude zůstávat stát v postoji, neboť jsem mu ukázal, že ho tady dokážu potrestat. Čekám od něj tlak, svazování a snahu přejít na zem,“ rozebírá možnou soupeřovu taktiku 34letý Krištofič, pro nějž se bude jednat o letošní první duel.

Tak či tak bitva Terminátora s Pirátem znamená náboj pro turnaj v Bratislavě, který se v podání Oktagonu zatím nepovedlo ani jednou vyprodat. Teď k tomu má patrně největší předpoklady. A pokud to mezi bojovníky bude vřít, přitáhne ještě větší počet fanoušků. „Budeme se setkávat na různých akcích, stejně tak vím, že Karlos umí rýpat,“ nezavrhuje možnost trashtalku Krištofič.