Hlavní obsah

Upečeno. Bitva českých hvězd je potvrzena, ve hře budou obrovské peníze

Domluveno. Domácí bojová scéna se dočká vysoce žádaného souboje dvou talentovaných postojářů Václava Siváka a Tadeáše Růžičky, kteří se pod křídly organizace RFA proti sobě postaví 15. února příštího roku v ostravské Ostravar Aréně. Duel byl oficiálně oznámen na tiskové konferenci organizací RFA a IAF, které v září pořádají společný galavečer. Ve hře budou obrovské peníze.

Foto: RFA

Staredown mezi Václavem Sivákem (vlevo) a Tadeášem Růžičkou.

Článek

O souboji českých hvězd se spekulovalo delší dobu, úlevou pro všechny strany je konečná dohoda o duelu podle pravidel K-1 v divizi do 70 kilogramů. Rovněž se bude jednat o titulový zápas v 8-uncových rukavicích.

„Domluva byla náročná, když to povím s nadsázkou, tak nám to trvalo několik let,“ přibližuje pro Sport.cz průběh jednání Boris Marhanský, zakladatel RFA. „Tento zápas jsem měl i já jako vysněný, když jsme zakládali RFA. Když jsme se tedy rozhodli do toho jít, tak jsme nejprve podepsali Tadeáše, poté Vaška. Oba se na nedávné konferenci vyjádřili tak, že ten, kdo prohraje, tak má co ztratit. I proto bylo náročné správně vyjednat podmínky zápasu.“

Foto: RFA

Souboj Siváka s Růžičkou slibuje jednu z největších bitev domácí bojové scény.

V roli papírového favorita patrně bude stále neporažený Sivák (bilance 29-0), který bude mít za zády i domácí prostředí v Ostravě. „Je to něco, co dokáže, kdo z nich je jednička do 70 kilogramů, byť Vašek jde v tomto případě trochu výš. Oba si věří. Tadeáš kvůli tomu, že bude silnější, Vašek díky obrovským zkušenostem a tomu, že nikdy neprohrál. Bude to zápas, do nějž ani jeden nepůjde s vidinou, že bude outsider,“ přemítá slovenský promotér.

Bojová scéna se rozdělí na dva fanouškovské tábory. „Stále spekulujeme nad tím, kdo je favorit a kdo vyhraje. Stále na to ale nemůžeme přijít, protože tu pro oba jsou pro a proti. Patrně to bude o tom, kdo bude mít lepší formu a možná trochu víc štěstí. I proto jsme se rozhodli, že budeme monitorovat jejich přípravu až do zápasu. Chceme je sledovat, jak na tom budou kondičně, silově, rychlostně,“ mne si ruce Marhanský.

Spekuluje se i o financích pro oba bojovníky, s jistotou se bude jednat o nejlépe placený duel v historii organizace. „Zápas se bude jmenovat „milionový“, víc ale neprozradím, protože to mluví samo za sebe. Podrobnosti o financích nemůžu říct, ale nakonec jsme v požadavcích museli ustoupit my jako organizace,“ přiznává Marhanský. „Bude to největší zápas, rovněž i ten nejdražší. Dokonce si myslím, že to bude jeden z nejdražších postojářských duelů v Evropě.“

K souboji dojde v ostravské Ostravar Aréně, kde v posledních letech se svými galavečery zpravidla vystupoval konkurenční Oktagon. „Jsem velmi rád, že se nám po třech letech podařilo dohodnout termín, protože to do té doby bylo, s nadsázkou řečeno, zapeklité, nebylo nám to umožněno. Ostravar Aréně máme co nabídnout, protože z Ostravy máme opravdu dost kvalitních bojovníků,“ těší se na velkolepý turnaj šéf RFA.

Souboj českých hvězdných postojářů Siváka s Růžičkou tak byl definitivně potvrzen, dojde na něj 15. února příštího roku.