Hlavní obsah

UFC zveřejnila nechutné záběry. McGregor po prohře čelil plivancům a nadávkám

Už je to téměř šest let od doby, kdy se uskutečnil jeden z nejvyhrocenějších MMA zápasů současnosti mezi kontroverzním Conorem McGregorem a neporaženým Rusem Khabibem Nurmagomedovem, nicméně až nyní na povrch vyplavaly nepříliš známé detaily právě z koncovky titulového duelu. Na populárního Ira svištěla jedna nadávka za druhou, slitováním s ním příliš neměl ani soupeřův tým.

Foto: Profimedia.cz

Conor McGregor v roce 2018 prohrál v titulové bitvě proti Khabibu Nurmagomedovi.

Článek

Nebývá příliš zvykem zveřejňovat pozápasové detaily, ještě k tomu s tlumočením konkrétních slov, nicméně k troufalému kroku se nyní odhodlala organizace UFC. Vyhrocený souboj mezi McGregorem a Nurmagomedovem, k němuž došlo v roce 2018 a nadále vévodí žebříčku prodejů PPV přenosů, totiž nabídl i pořádnou spoušť bezprostředně po duelu. Ukázalo se, co měl horkokrevný Rus skutečně na jazyku.

„Tak co, d***o? Rozm*dal jsem tě. Rozm*dal jsem tě, ty d***o!“ křičel rodák z Dagestánu směrem na rozcuchaného McGregora, na nějž dokonce plivnul. Značně vyšťavený rival se naopak nezmohl na jedinou hlásku, vnitřně ho totiž bolela porážka, která přišla ve druhé polovině čtvrtého kola na škrcení. McGregor tehdy přišel o možnost vybojovat titul v lehké váze, rovněž se rozplynula jeho sebevědomá slova směrem k pozdějšímu vítězi.

Zmíněné záběry se rychle dostaly k milionům fanoušků, což vyvolalo velký spor. Mnozí ovšem stojí za ruským králem UFC, neboť se podle nich měl McGregor v zápase dopustit celé řady podvodů. Dohromady se jich napočítalo hned šest, mezi nimiž nechyběly údery do zátylku, držení se klece či soupeřových šortek. „Nezapomínejte na to, že McGregor překonal rekord v počtu spáchaných faulů. Nikdy jsem neviděl tolikrát někoho podvádět,“ píše jeden z uživatelů na platformě X.

Dnes již pětatřicetiletý Ir dostal během souboje hned pět slovních varování od velezkušeného rozhodčího zápasu Herba Deana, ani jednou mu ale nebyl udělen trest. Mnohem hůř to naopak odskákal ruský oponent, který po duelu v emocích přelezl klec a dostal se do rvačky s McGregorovým týmem, za což vyfasoval devítiměsíční stopku. Neporažený bojovník trest přijal, následně uspěl v dalších dvou duelech a kariéru ukončil s bilancí 29-0.

Rodák z Dublinu se však i po čase dostal do křížku s některými lidmi, kteří jej obvinili z neustálého podvádění. Své řekl i uznávaný komentátor a podcaster Joe Rogan, dle jehož názoru McGregor použil například nedovolený kop kolenem, který jej dostal zpět do zápasu. „Drž hubu, Joe. O čem to sakra mluvíš? Že jsem ho trefil kolenem do oka? Byla to jen reakce na soupeře, který bojoval na zemi. Klidně zavolej policajty,“ reagoval podrážděně Ir.

UFC pečlivě monitorovala i chování obou trenérských týmů během klíčového souboje. Ten Dagestáncův, v němž nechyběl ani současný šampion lehké váhy Islam Machačev, hecoval svého svěřence jasnými instrukcemi. „Zabij ho, zlom mu ruku!“ vykřikovali dva muži v jeden okamžik. Hlavní kouč Xavier Mendez je dokonce musel od přehnaných slov krotit.

Dnes už je ale situace jiná. Zatímco si jeden z nejlepších bojovníků historie UFC Nurmagomedov užívá zasloužený sportovní důchod, McGregor stále bojuje. Naposledy se v kleci sice ukázal v červenci 2021, nicméně stále sní o návratu, který se letos už jednou nečekaně odložil. K dalšímu pokusu má dojít na konci roku.