Hlavní obsah

Trilogie visí ve vzduchu, řekl Kincl o bitvě s Vémolou. Láká ho O2 arena

Po třech letech prohrál, a tak pomalu a jistě začíná spřádat plány na příští období. Český bojovník Patrik Kincl, který o víkendu ve Frankfurtu nestačil na místního Kerima Engizeka, jenž jej připravil o titul, zároveň nevyloučil ani žádanou trilogii proti věčnému rivalovi Karlosu Vémolovi. „Myslím, že po mém posledním výkonu má Karel určitě chuť nastoupit,“ povídá 35letý bojovník, který si aktuálně nechává čas na rozmyšlenou. A byť téměř zcela vyloučil listopadovou akci v Bratislavě, mohl by se naopak představit na konci roku v pražské O2 areně.

Foto: Oktagon MMA

Karlos Vémola (vlevo) v odvetném souboji proti Patriku Kinclovi.

Článek

Právě zmíněná největší tuzemská hala by mohla znovu být dějištěm třetího měření sil mezi Kinclem a Vémolou. „Zápas v O2 aréně by se mi líbil. Jsem tak nespokojený s výkonem proti Engizekovi, že bych to nejradši hned začal lámat. Někdy to je správná strategie, někdy vás to ale pošle ještě hlouběji. Proberu to s trenéry, jak se k tomu postavit, co bude potřeba změnit, naplánovat kempy a nejlépe to zlomit právě v Praze,“ prozradil Kincl na sociálních sítích.

Také Vémola je v těchto dnech v nejistotě, neboť mu odpadl plánovaný soupeř pro listopadový galavečer Oktagon 63 v Bratislavě. Rozhodl se proto počkat, jak se zachová o čtyři roky mladší rival Kincl, s nímž bojoval loni v květnu a jednoznačně padl na body. Záleží ovšem na domluvě všech stran včetně Oktagonu.

Patrik Kincl ve Frankfurtu padl a přišel o titul šampiona. S Engizekem prohrál na body. Video: Sport.cz

„Myslím, že po mém posledním výkonu má Karel určitě chuť do toho nastoupit. Trilogie určitě visí ve vzduchu, ale uvidíme. Přišel jsem o titul, a co si budeme povídat, zvyknul jsem si na to být šampion. Ukořistit pás v polotěžké váze je velká výzva, ale na druhou stranu jsem měl v hlavě spíš to, jestli se nevrátit do veltru. Ale je brzo na to něco rozsekávat,“ nezavrhl třetí měření sil rodák z Hradce Králové.

Letošní turnaj v O2 areně, k němuž dojde 29. prosince, by byl patrně poslední možností, kdy trilogii uspořádat. V příštím roce se totiž má uskutečnit nový ročník projektu Tipsport Gamechanger ve střední váze, což láká právě i Kincla. „Pokud bych musel nastoupit do prvního kola v únoru nebo v březnu, tak se podle toho, jestli se budu účastnit, rozhodne, jestli je, nebo není ve hře O2 aréna,“ přemítá.

Zcela určitě ovšem padá Kinclova účast 9. listopadu v Bratislavě, kde by například mohl naskočit za zraněného Samuela „Piráta“ Krištofiče. Na přípravu by neměl moc času. „Na 90 % se tam neukážu. Mám ještě nějaké bolístky, nechám je zkontrolovat. Nemělo by to být nic vážného, normálně s tím funguju, ale pro jistotu si s tím dojdu na kontrolu. Na hlavu jsem žádnou šlupku nedostal, jen mám bouli z lokte a rozkopané nohy,“ popisuje bývalý šampion střední divize problémy ze souboje proti Engizekovi.

Patrik Kincl porazil Karlose Vémolu v jeho vlastní hře. Terminátor skončil s pořádně rozbitým obličejemVideo: Oktagon TV

Jisté je to, že by v případě trilogie mezi Vémolou a Kinclem dostal turnaj v O2 areně pořádný náboj. Organizátoři by rázem měli tahák, který by výraznou měrou pomohl k vyprodání haly. „Bylo by to hezké uzavření jejich vzájemné rivality. Teď je asi jediná možnost, kdy by se spolu mohli utkat. Kdykoli později by to už asi nedávalo smysl,“ míní André Reinders, Vémolův trenér a někdejší bojovník.

A tak potřebují mít všechny strany co nejdřív jasno, moc času skutečně nezbývá. Již 39letý Vémola sice pokračuje v přípravě pro případ, že by přeci jenom naskočil do titulového zápasu v Bratislavě, kam se mu coby vyzyvatel polotěžké váhy ozval irský bouřlivák Will Fleury. Přednost ale má Kincl.