Hlavní obsah

Další bitva Vémoly s Véghem se blíží. Stačí zdolat poslední překážku

Aktualizováno

Odvetný souboj na domácí bojové scéně mezi Karlosem Vémolou a Attilou Véghem poznal vítěze teprve začátkem června. Takzvanou odvetu století ovládl čerstvý devětatřicátník Vémola, který tak soupeři oplatil drtivou porážku z roku 2019. Už nyní se ovšem rýsuje realizace třetího, rozhodujícího duelu. Zbývá už jen dohoda ohledně výplat pro bojovníky.

Foto: Oktagon MMA

Karlos Vémola slaví triumf v odvetě století.

Článek

Po Terminátorově, pro mnohé překvapivém, triumfu na fotbalovém stadionu v pražském Edenu okamžitě vzplanula otázka, zda si to česko-slovenští rivalové rozdají i na třetí pokus. Tomuto záměru nahrával právě i fakt, že je bilance mezi Vémolou a Véghem aktuálně nerozhodná a případná trilogie by definitivně rozlouskla otázku, kdo je lepším bojovníkem. Uskutečnění završení sporu z klece je podle všeho ve finální rovince.

„Trilogii jsme velmi blízko, teď už teoreticky víme i datum, kdy by to mohlo být,“ potvrzuje pro Sport.cz spoluzakladatel Oktagonu MMA Pavol Neruda a zmiňuje konkrétní překážku, která zatím brání oficiální zprávě. „Ještě se musíme dohodnout na financích. Oba jsou při chuti, chtěli by větší výplaty, ale my víme, co si můžeme dovolit. Budeme se muset rozumně dohodnout. To je to poslední, co nám zbývá k tomu, aby byl zápas jistým,“ odtajňuje slovenský šéf.

„Komunikovali jsme spolu zatím slovně a víme, že by oba do toho šli. Teď nás čekají další jednání, musíme najít kompromis. Chápu, že z toho mají oba super pocity, ale jak my sbíráme faktury a další věci, tak víme, na jakém čísle jsme skončili na konci turnaje, a víme, co si můžeme dovolit příští rok,“ zmiňuje Neruda. „Myslím si, že všichni jsme dospělí chlapi a ladí nám to spolu, takže si myslím, že se dohodneme. Je ale zapotřebí najít nějaký střed, protože každá strana má trochu jiné představy. Rovněž se může stát, že někdo neustoupí a nedohodneme se,“ připouští i možný zvrat.

Přesné peněžní sumy z odvetného souboje sice nejsou veřejnou informací, nicméně pro oba aktéry se v červnu mělo jednat o nejvyšší výplaty kariéry. Neruda dokonce v nedávném rozhovoru pro Šport.sk přiznal, že se v obou případech jednalo o více než dva miliony korun. „Částka se pohybuje ve vysokých číslech, je to víc než 100 tisíc eur, ale nechci to úplně specifikovat,“ prozradil pro slovenský server.

Před třetím soubojem je situace dramatičtější. „Teď jsme od bojovníků dostali první nástřely, chtěli by hodně přidat, ale rozpočet není nafukovací. Česko a Slovensko mají nějaký limit toho, kolik peněz dokážeme vygenerovat,“ doplňuje šéf Oktagonu s tím, že se ještě potáhnou další usilovná jednání. Definitivně jasno by mohlo být do konce léta.

Foto: Oktagon MMA

Červnovou odvetu století ovládl Karlos Vémola.

Tajemstvím je pro tuto chvíli zahalen i konkrétní galavečer a místo konání, byť je jasné, že se musí jednat o stadion či arénu, která by zajistila velkou návštěvnost. Tu největší z krytých arén nabízí pražská O2 arena, ve hře by mohl být i některý z fotbalových stánků, s nimiž je to ovšem náročnější, co se domluvy a realizace týče. Jisté je však to, že k duelu letos nedojde. „Bude to do roka, v podobném termínu jako odveta století,“ odtajňuje Neruda. „A místo turnaje? Oba si zaslouží tu největší možnou stage, o niž se budeme pokoušet.“

V případě realizace by se tak ze sportovního důchodu vrátil devětatřicetiletý Vémola, který po triumfu nad Véghem sám avizoval, že jeho případný návrat záleží právě na domluvě o možné trilogii. Terminátor tak pomalu a jistě může z volných chvilek z pohodlí domova znovu přepnout na bojový režim.