Hlavní obsah

Pudilové jde o všechno. V UFC ji udrží jedině vítězství

Aktualizováno

Mimořádně důležitý duel vzhledem k budoucnosti ve slavné bojové organizaci UFC má před sebou třicetiletá česká bojovnice Lucie Pudilová. Příbramská rodačka se v zámořské lize znovu představí v sobotu 20. července zhruba ve 23:30 SELČ v souboji proti Brazilce Luaně Carolinové. Jihoameričanka zároveň představuje klíčovou zkoušku před možným druhým padákem.

Foto: Profimedia.cz

Česká bojovnice Lucie Pudilová má před sebou v UFC klíčový duel.

Článek

Pro Pudilovou se jedná o vskutku důležitý duel. V posledních dvou soubojích totiž bodově na soupeřky nestačila, případný třetí nezdar by pro UFC mohl znamenat možnost předčasného rozvázání kontraktu. Češka si tyto negativní zprávy nechce nijak pouštět do hlavy. „Snažím se všechno si užívat a nijak se nestresovat. Chci si to jít užít, ať už to bude, jak to bude. Bez žádného tlaku,“ povídá Pudilová pro Sport.cz.

Čerstvá třicátnice vstoupí již do jedenáctého duelu v UFC, přičemž si drží bilanci tří výher a sedmi porážek. Po návratu mezi elitu v roce 2022 sice zdolala Číňanku Yanan Wu, avšak následně nestačila na panamskou bojovnici Joselyne Edwardsovou, která vyhrála díky kontroverznímu bodovému triumfu, a Argentinku Ailin Pérezovou. „Dala jsem si proto chvíli čas, abych se z toho vzpamatovala,“ objasňuje Češka.

Pudilová bude do klece vstupovat v odlišné váhové kategorii než v posledních duelech. Z bantamové divize (61 kg) přešla do muší váhy (56,7), což znamená shazování minimálně čtyř kilogramů. Navzdory náročnému procesu to Češka zvládla na výbornou, byť věděla, že to rozhodně nebude procházka růžovou zahradou. „Podlehla jsem tomu, protože nemohu bojovat s někým, kdo je o deset kilo větší,“ vysvětluje důvody nečekané změny.

K duelu znovu dojde v rozpáleném Las Vegas, kde například před třemi týdny neuspěl v titulové bitvě o pás polotěžké váhy krajan Jiří Procházka. Pudilová je rovněž pod tlakem, z UFC se totiž poprvé pakovala již v roce 2020, kdy měla za sebou hned čtyři porážky v řadě. Po návratu do domácího Oktagonu, kde uspěla v pěti z celkových šesti duelů, podruhé vstoupila do americké ligy.

Nyní má jedna ze dvou českých zástupkyň v UFC před sebou nesmírně náročnou soupeřku, která zažívá diametrálně odlišné pocity. Slavila dvakrát v řadě, nyní si brousí pěsti na další triumf. I proto je Jihoameričanka v roli mírné favoritky, s čímž souhlasí také zahraniční i české sázkové kanceláře.

„Pokud chci zůstat v UFC, tak musím zvítězit. Ale nedávám si to do hlavy, protože jsem dobře připravená. Pokud to tedy vyjde, tak super, pokud ne, tak se svět nezboří. Když tam předvedu, co umím, a nebudu pod tlakem, tak to bude jedině dobře. Jsem připravená a rozhodně mi není jedno, zda v UFC skončím,“ povídá zápasnice původem z České republiky.

Galavečer UFC on ESPN 60 živě vysílá i stanice Nova Sport. Pudilová by měla na řadu přijít ještě před sobotní půlnocí, přibližně ve 23:30.

Související témata: