Hlavní obsah

Šok v Procházkově divizi. UFC oznámila nečekaný titulový duel

Překvapení nejen pro fanoušky, ale i pro většinu bojovníků slavné UFC. Organizace totiž sáhla po nečekané titulové bitvě, kterou 5. října na turnaji UFC 307 obstará brazilský šampion polotěžké divize Alex Pereira. Soupeřem bude až osmička váhy Američan Khalil Rountree Jr., což vyvolalo rozporuplné reakce.

Foto: Profimedia.cz

Šampion polotěžké divize UFC Alex Pereira má před sebou další obhajobu titulu.

Článek

Proč překvapení? Vždyť Rountree je v tuto chvíli až osmým nejlepším mužem polotěžké divize, který sice má v UFC na svém kontě pět zářezů v řadě, jenomže se soupeři z elitní desítky zrovna často nebojoval. I proto jeho titulová bitva proti Pereirovi budí emoce, které na sociálních sítích pořádně vřou i mezi dalšími bijci.

„Nejnáhodnější věc, kterou jsem za poslední dobu viděl,“ komentuje situaci například bojovník Dillon Danis. Přidávají se k němu i další rozhořčení lidé, kteří se rozhodně nebojí jít se zlobou ven. „Nemohu uvěřit, co jsem teď viděl. Chlapovi zruší kvůli dopingu zápas, dostane stopku a odměnou je titul? Je to šílené, žebříček je naprosto bezpředmětný,“ zuří Jamahal Hill, třetí nejlepší muž polotěžké divize.

Znovu to působí tak, že se zapomnělo na v pořadí druhého bojovníka váhy Magomeda Ankalajeva, který měl být dalším jasným uchazečem o titulovou šanci. Sám se ale 26. října představí v bitvě s pětkou divize Rakušanem Aleksandarem Rakičem, což znovu budí nejasnosti, proč UFC nechtěla do zápasu o pás nasadit právě bojovníka původem z Ruska. Není ale tajemstvím, že vztahy mezi vedením a zmíněným Ankalajevem nejsou zrovna ideální.

A tak se zkrátka životní příležitosti chopil čtyřiatřicetiletý Rountree, který byl letos suspendován na dva měsíce poté, co byly v jeho těle nalezeny zakázané látky. Trest už si ale odpykal. „Chápu tuhle příležitost pro Rountreeho, ale myslím si, že proti Alexovi je bez šance,“ přemítal na mediálním dnu v australském Perthu před akcí UFC 305 český bojovník Jiří Procházka, který zároveň sdělil, že hodlá usilovat o třetí souboj s jihoamerickým katem.

„Při vší úctě ke Khalilovi jsou tu minimálně dva výše postavení uchazeči, kteří jsou připraveni bojovat s Poatanem. Nemyslím si, že zrovna on potřebuje zvláštní ochranu,“ kroutí hlavou elitní polský bijec Jan Blachowicz, který je bez zápasu už více než rok.

Pro Pereiru se bude jednat o třetí obhajobu titulu, letos půjde do akce již potřetí. V dubnu již po třech minutách sestřelil výše uvedeného Hilla, následně si v odvetné bitvě poradil i s Procházkou, kterého drtivě ukončil v úvodu druhé pětiminutovky. Pro Rountreeho to bude velká výzva, v níž může jedině překvapit.