Hlavní obsah

Smutný Végh po porážce s Vémolou: Udělal jsem chybu, na třetí zápas neříkám ne

Zatímco v roce 2019 předvedl dokonalou show, nyní se musel v kleci před svým soupeřem sklonit. Slovenský velikán Attila Végh prožívá po porážce v Odvetě století na fotbalovém stadionu v pražském Edenu proti věčnému rivalovi Karlosu Vémolovi diametrálně odlišné pocity. „Jsem smutný, což je ale normální. Každý, kdo prohraje, je smutný. Patří to k tomu,“ nehledá výmluvy jeden z nejlepších tuzemských bojovníků, jenž neustál ofenzivní nájezd ve druhé pětiminutovce, v níž se Terminátor dostal k „smrtící“ akci.

Karlos Vémola ukončil kariéru, ale… Z důchodu by ho vytáhla trilogie s AttilouVideo: Sport.cz

Článek

Zažil slávu, po níž na necelých pět let odešel do sportovního důchodu, aby jej zlákala vidina odvety s českým rivalem Karlosem Vémolou. A byť se tentokráte role favoritů a outsiderů prohodily, znovu padl muž, jemuž se věřilo mnohem víc. „Karlosovi přeju, ať si tuhle výhru užije, protože moc dobře vím, co cítí. Zaslouží si to, byl lépe připravený než já. Opravdu mu to přeju. A to, že jsem prohrál, mu alespoň udělá radost. Po lidské stránce z toho mám radost i já,“ líčí své pocity osmatřicetiletý matador.

Pro Végha se přitom duel nevyvíjel vůbec špatně. Bleskově se sice ocitl na zemi, jenomže následně v postoji propasíroval několik dělovek, kterými rozhodl během Zápasu století v roce 2019. S Terminátorem to ale nyní trochu s podivem nic moc nedělalo, což bylo vzhledem k výsledku duelu naprosto zásadní.

Karlos Vémola nastupoval v Edenu na píseň Karla Gotta C´est la vieVideo: Sport.cz

„Jeho tvrdé rány jsem sežral úplně stejně jako v prvním zápase. Šel jsem si tam ale pro všechno nebo nic. V hlavě jsem měl jasný plán i za cenu toho, že padnu. Všem jsem říkal, že do toho půjdu naplno. Bylo tam pár úderů, které jsem cítil, ale šel jsem si pro všechno a jsem rád, že to tak dopadlo,“ ulevilo se Terminátorovi, který zdárně srovnal účty.

Dlouholeté pauzírování podle Végha není hlavní příčinou porážky. Stěžejní hrubice přišla ve druhém kole, kdy Slovák nezachytil Vémolovu aktivitu na zemi, kde nakonec přišlo Terminátorovo pověstné škrcení arm-triangle, které bylo nebranitelné. I proto rozmrzelý Végh po souboji opřený o klec stěží oddychoval, a především dumal, co se zrovna stalo.

„Šel jsem do toho s tím, že jsem měl pět let pauzu, ale na sobě jsem to necítil. Nevymlouvám se, svědomí jsem měl čisté. Do zápasu jsem dal opravdu vše, neměl jsem žádné zranění a dal jsem i váhu. Měl jsem opravdu dobrý pocit a necítil jsem, že jsem na pět let vypadl ze hry. Udělal jsem chybu, na což jsem doplatil,“ povídal zklamaně na tiskové konferenci.

David Kozma padl bezvládně k zemi. Ion Surdu ho z ústupu knokautovalVideo: OKTAGON TV

A zatímco rodák z Olomouce po duelu ukončil kariéru, Végh tak neučinil. Oba by se však mohli v kleci představit v rámci trilogie, neboť bilance je v tuto chvíli vyrovnaná. „Dalších pět let bych už nečekal. Mám před sebou těžké rozhodování i díky tomu, že jsem si prošel tvrdou přípravou. Viděli jste, jak jsem vypadal v lednu a teď. Nebylo to nic jednoduchého. Byla to čistá dřina, musel jsem dát stranou hodně věcí a jít do toho na sto procent. Neříkám ne, ale vyjádřím se v co nejbližší době,“ nezavrhuje třetí řežbu Végh, který se rovněž do bojiště vrátí pouze pro vidinu souboje s Vémolou.

Bývalý šampion prestižní zámořské organizace Bellator se z nepovedeného výsledku hroutit nehodlá, v životě má priority jinde. „Jsem zdravý a čeká na mě zdravá rodina, což je nejdůležitější,“ ví dobře. „Zápas bych chtěl věnovat milované manželce, která se mnou v přípravě trpěla, mým dětem, rodičům, našemu národu. Nesmíme zapomínat, že spolu jsme nejsilnější,“ uzavřel bratislavský ranař, jenž dal velký kredit také hrdinovi sobotní noci.