Hlavní obsah

Skvělé zprávy. Bojovník Procházka po těžké bitvě opět trénuje

Smutek po drtivé porážce? Zapomeňte. Český bojovník Jiří Procházka se po nevydařeném zámořském výletu v Las Vegas, kde v hlavním zápase turnaje UFC 303 podruhé nestačil na šampiona polotěžké divize Alexe Pereiru, znovu ponořil do trénování. Odpočinek ho podle jeho slov jen tak nečeká, stěžejním cílem je posun v boji.

Foto: Steve Marcus, ČTK/AP

Zklamaný Jiří Procházka po porážce s Alexem Pereirou

Článek

Jednatřicetiletý rodák z Hostěradic u Znojma se ze čtrnáctidenního tripu v zámoří vrátil během pondělního poledne. Po přesunu do České republiky okamžitě vyrazil na samotu do přírody poblíž Brna, kde žije a kde se připravuje v těch nejpřirozenějších podmínkách. Všude kolem jen příroda, zvířata, a především potřebný klid od civilizace.

„Žádné spaní, protože na sobě cítím jet lag z Ameriky. Teď je nejlepší čas na to se zlepšit,“ povídá ve videu na sociálních sítích, na němž se v brzkých ranních hodinách pouze ve spodním dílu oděvu pustil do krátkých nácviků postojových dovedností.

Nebyl to ledajaký trénink, nýbrž takový, který zdobí právě bývalého šampiona nejslavnější bojové ligy světa. Procházka zvolil syrový způsob v podobě mlácení pěstmi do postaveného prkna, které se po tvrdých nárazech odráželo sem a tam. „Nejlepší na tom všem a téhle situaci je, že začínám od nuly. S ničím, ale jdu si pro všechno,“ povídá značně zamyšleně směrem do kamery. „Budu odpočívat, ale teď je čas se zlepšit,“ stojí dále v příspěvku.

Žádné zdravotní patálie tak Procházku po drtivé porážce nad Pereirou patrně nezastihly, obavy vzplanuly zejména poté, co Brazilec duel ukončil ve druhém kole na skvostný kop na hlavu, po němž populární Čech stěží došlapoval na nohy. Podle záběrů je rovněž patrné, že tvář domácího vousáče je bez výraznějších potlučenin.

Nabízí se otázka, co aktuálně ranaře z Moravy čeká. V posledních dvou titulových duelech neobstál, další šance na pás se v dohledné době určitě nechystá. A byť UFC ještě žebříčky po víkendovém turnaji neaktualizovala, naopak uznávaný server FightMatrix českého bojovníka sesunul z první pozice na čtvrtou za šampiona Alexe Pereiru, dvojku Magomeda Ankalajeva a trojku Jana Blachowicze. Nyní by se například nabízel právě střet se sokem z Polska.

„Blachowicz je legenda, hodně se o jejich zápase spekulovalo, ale nikdy k němu nedošlo. Za mě by to byl zajímavý match up, především pokud by byl nějaký turnaj třeba v Anglii. Pro Evropany by to byl obrovský zápas,“ přemítá nad situací bojovník David Dvořák, další domácí zástupce v zámořské lize.

Jak ale sám český samuraj ví, je potřeba se zlepšit. Změnu avizoval právě krátce po porážce s jihoamerickým katem polotěžké divize. „Musím se posunout na novou úroveň, jinak můžu se zápasením skončit úplně. To je cesta, abych byl nejsilnější,“ uvědomuje si důležitost situace.