Hlavní obsah

Sivákové v bouři adrenalinu. Syn trestal, na mlácení otce se ale nevydržel dívat

Zatímco ještě v předchozích dnech byli zvyklí trávit společný čas doma nebo v tělocvičně, nyní si dopřáli pořádnou dávku adrenalinu. Pod hlavičkou bojových organizací RFA a IAF se v Praze v kleci představili dva Václavové Sivákové – otec a syn. Radost měl však pouze jeden, a sice nadále neporažený pětadvacetiletý klenot, který před svým drtivým triumfem koučoval svého tatínka v jeho prvním duelu kariéry.

Nejprve bílý ručník a nejhorší pocit v životě, pak KO. Nová cesta, všechno vypínat, má jasno Václav SivákVideo: Sport.cz

Článek

Jako první do boje vyrazil Václav Sivák starší, jenž přesně v den turnaje slavil 45. narozeniny. Ani na bojovníka poněkud vyšší věk ho ale neodradil od premiéry v kleci, za níž mu rady v boji dával i jeho mnohem zkušenější syn, jeden z největších talentů domácí scény. Oba v tu chvíli prožívali něco speciálního. „Byl jsem hrozně nervózní, tohle jsem snad nikdy nezažil,“ líčil Sivák mladší.

Rovněž si byli moc dobře vědomi, že Makedonec Erkan Murat bude velice těžkým soustem, což se potvrdilo. Konec přišel ve druhém kole poté, co se na mlácení svého táty nevydržel dívat jeho syn, jenž hodil do klece na znamení předčasného konce ručník. „Byl to nejhorší pocit v životě, ale táta mohl dát bojovat. Chytil dvě dobré na bradu a já se na to nechtěl dívat. Nejsem na to zvyklý,“ míní úspěšný postojář. „Jeho rozhodnutí jsem respektoval,“ krčí rameny tatínek.

Václav Sivák starší svůj první zápas prohrál. Co bude dál? Nevím, budu o tom přemýšletVideo: Sport.cz

Pro hrdého otce se navzdory porážce jednalo o cennou zkušenost. „Zkušenost je taková, že jsem prohrál, ale zároveň vím, co od toho očekávat dál. Nečekal jsem, že nebudu vědět, co mám udělat. Najednou jsem zamrzl,“ uvádí jednu z chyb v zápase. „Je trochu nas*anej, ale on nechápe, že jít první zápas v takto velké organizaci není jen tak. Jsem rád, že si to zkusil. Dost mě překvapil,“ usmívá se neporažená hvězda.

Radoval se nakonec pouze zmíněný Václav Sivák mladší, pro nějž se jednalo o jubilejní 30. vítězství mezi profesionály. V jednom z trháků turnaje dokázal zdolat bulharského šampiona Konstantina Stojkova ve druhé tříminutovce na tvrdý hák na břicho, po němž se soupeř v bolestech poroučel k zemi. „Bylo to celkem v pohodě, jenom měl v rukách fakt bomby,“ smeká česká naděje a jedním dechem dodává. „Zítra už jdu zase na trénink, potřebuji být nejlepší verzí sebe sama,“ říká odhodlaně.

„Byla to krásná práce. Řekl jsem mu, že přesně tohle se mi líbilo. Takhle je trénovaný a takhle by to měl v zápasech podávat,“ culí se Sivák starší, který neskrývá hrdost nad výkonem svého pětadvacetiletého potomka.

Hořká prohra Lea Brichty. Skončil zalitý krvíVideo: Sport.cz

A zatímco mladší z ranařů nemá o nabídky nouzi a vybírá nejlepší varianty, přičemž je ve hře i premiéra v MMA, velký otazník se naopak vznáší nad jeho 45letým tátou. „Budu uvažovat nad tím, zda tam (do klece) vůbec ještě vlezu. Dám si zhruba čtrnáct dní, abych se rozhodl. Teď o tom nepřemýšlím. Vím, že bych mohl mít další zápas, ale teď to nechávám být. Nechci to příliš řešit,“ zamítá možné scénáře.

Přesto je jasné, že Sivák mladší vyrazí zpět do boje již 19. října, kdy má na programu bitvu v Žilině. Zde si to v titulové souboji rozdá s Maďarem Lászlém Farkasem. Do zápasu však bude muset hubnout (66 kg), neboť nyní nastupoval v kategorii do 71 kg. „Šel jsem do těžší váhy, ale stejně si někteří myslí, že se bojím jít do menší váhy, protože si údajně vybírám soupeře. Škoda slov, dneska jsem to ukázal. Pořád pracuji na tom, že chci být nejlepší.“