Hlavní obsah

Sivák znovu kraloval, pak utekl do šatny. Jsem opravdový gangster, hlásí

Znovu exceloval a připsal si již 31. profesionální vítězství. Český talent Václav Sivák tentokráte smetl soupeře na turnaji RFA 18 v Žilině, kde sice maďarského šampiona Lászla Farkaše tvrdě ukončil v pátém kole, pás šampiona K-1 do 66 kg přesto neměl šanci získat. Den před turnajem totiž nesplnil váhu a rovněž přiznal, že se na zápas ani nepřipravoval. „On trénoval, já nedělal nic,“ komentoval ostravský tvrďák, který bezprostředně po duelu utekl do šatny a nezúčastnil se ani vyhlášení.

Foto: RFA

Václav Sivák (vlevo) v souboji s Lászlem Farkašem na turnaji RFA 18

Článek

Pětadvacetiletý Sivák ani v tomto duelu neměl výraznější problémy a k výhře zavelel v pátém kole, kdy rozhodl údery na soupeřův spodek. Znovu se tak potvrdilo, že jeden z nejtalentovanějších tuzemských postojářů na domácí scéně marně hledá přemožitele. Nyní svůj rekord vylepšil již na 31-0. „Čekal jsem od něj víc, ale myslím si, že zápas se mnou už něco stojí a není to pro každého,“ řekl Sivák na tiskové konferenci.

Několikrát dokonce soupeře podkopl, pro což měl jasné vysvětlení. „Tady bylo vidět, kdo má větší sílu. Když se podíváte na moje zápasy v amatérech, tak mě za tohle málem diskvalifikovali. Když ale tohle uděláte soupeři, tak se vás začne bát. A jen šampioni, jako já, se vás nebudou bát,“ upřesnil.

Foto: RFA

Václav Sivák se raduje z triumfu i se svým otcem.

Vítěz duelu navíc k překvapení všech utekl bezprostředně po konci duelu do šatny, nezúčastnil se tedy vyhlášení vítěze ani pozápasového rozhovoru. „Nechci tolik mluvit jako ostatní. Jsem opravdový zápasník, opravdový gangster. Kdybych ti řekl, co jsem dělal před týdnem, tak tomu neuvěříš. On se připravoval, já nedělal nic,“ povídal a znovu si sahal do svědomí poté, co nedokázal navážit a už před zápasem přišel o titul, který třikrát obhájil. Ani v případě triumfu ho nemohl získat zpět.

„Všem se omlouvám, že jsem nedal váhu (převážil o 2,4 kg). Štve mě to a možná i proto jsem nechtěl mluvit, protože čtvrtý pás jsem tak moc chtěl. Až budu starý, tak chci mít miliardu pásů,“ dívá se do budoucnosti Sivák, který během jediného měsíce zvládl hned dva souboje.

Pochopitelně chce pokračovat v kvapíkovém tempu, například v únoru příštího roku má naplánovaný milionový zápas, kde měl jako původní soupeř figurovat Tadeáš Růžička. Do té doby by to ale nemuselo být vše. „Pobavíme se s Borisem (Marhanským), za měsíc je turnaj v Košicích. Pojďte mi všichni. Co tři týdny zápas. Z váhovky do váhovky, je mi to jedno. Už nemám víc co říct. Nechci mluvit. Proč bych to dělal, když si to stejně všichni přeberou po svém?“ zvážněl Sivák.

Na turnaji RFA 18 se představil také dříve velký talent Gábor Boráros, který padl již po třech minutách a podle slov organizátorů je takřka vyloučený další zápas pod jejich hlavičkou. V MMA premiéře uspěl oblíbený Slovák Sebastian Fapšo nebo navrátivší se Brazilec Joilton Lutterbach, jenž nedávno vyfasoval stopku od UFC za to, že v jeho těle byly nalezeny stopy zakázaných látek.

Související témata: